Ana Sayfa Haberler Apple Silicon işlemcisi çekirdek sayısı belli oldu

Apple Silicon işlemcisi çekirdek sayısı belli oldu

0

WWDC20‘de kendi ürünleri için Apple Silicon işlemcisi kullanacağını açıklayan Apple, bu yılın ilerleyen zamanlarında yeni işlemcisiyle karşımıza çıkacak. Bu yılın son çeyreğinde üretime başlaması beklenen, Apple Silicon işlemcisi çekirdek sayısı, bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Apple Silicon işlemcisi çekirdek sayısı belli oldu

Bir Twitter kullanıcısının paylaştığı bilgiyle Apple Silicon işlemcisi çekirdek sayısı ortaya çıkmakla kalmadı, belki de işlemci gücünü ön görmemize olanak tanıyacak bilgiler de ortaya çıktı.

apple silicon işlemcisi çekirdek sayısı

Apple RUMORs isimli Twitter hesabı, Apple Silicon‘un kaç çekirdekten oluşacağına dair bir paylaşım yaptı. Yapılan tek cümlelik paylaşıma göre, Apple Silicon işlemcisi 12 çekirdek ile geliyor. Apple’ın mobil cihazlarında kullandığı A serisi işlemcilerin mimarisiyle benzerlik gösterip göstermeyeceği ise henüz belli değil.

Silicon hakkında ortaya atılan bir başka iddia ise bu işlemci 8 performans çekirdeği ile 4 verimlilik çekirdeğinden oluşacak olmasıydı. Bunun üzerine Apple Silicon işlemcili 13 inç MacBook Pro‘nun bu yılın son çeyreğinde üretilmeye başlanacağı da ortaya atıldı.

Apple’ın A12Z Bionic işlemcisinde bulunan grafik işlemcinin OpenCL testlerinde AMD Ryzen 5 4500U ve Intel Core i7-1065G7 işlemcilerinin grafik işlemci performansını geçmesi, Apple Silicon hakkında bizleri daha şimdiden heyecanlandırıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz