Ana Sayfa Haberler 2020 iPhone SE satışları Apple’ın yüzünü güldürüyor

2020 iPhone SE satışları Apple’ın yüzünü güldürüyor

0

CIRP verileri, Apple’ın 2020 iPhone SE modelinin çok popüler bir cihaz olduğunu ve uygun fiyatlı akıllı telefonun, kullanılabilirliğinin ilk çeyreğinde ABD’deki tüm iPhone satın alımlarının neredeyse beşte birine denk geldiğini gösteriyor. 2020 iPhone SE satışları giderek artıyor.

2020 iPhone SE satışları Apple’ın yüzünü güldürüyor

iPhone satışlarının Nisan sonu Haziran’ın ilk çeyreğindeki satış analizinde, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in satın alma işlemlerinin yüzde 65’ini oluşturduğunu gösterdi. Kullanıcıların premium akıllı telefonlara ilgisinin artmasının yanı sıra, 2020 iPhone SE satışları da bu seviyeye yaklaştı.

CIRP’ye göre iPhone SE, ölçülen dönemde satışların yüzde 19’unu kapsamayı başardı. Umut verici başlangıca rağmen, modelin mevcut amiral gemisi neslinin satışlarını çok fazla etkilemediği, bunun yerine eski modellerin satışlarını azalttığı görülüyor.

2020 iphone se satışları

Tablo karşılaştırıldığında, 2019 çeyreğinde iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max‘in satışları yüzde 65 civarında aynı alanda gerçekleşti. Geriye kalan yüzdesel paylar iPhone 8, iPhone 7 ve 7 Plus modellerinin satışlarına bölündü.

Raporda iPhone 8 ve 8 Plus‘ın yanı sıra iPhone XR satışlarının, daha ucuz iPhone SE tarafından azaldığı da görülüyor. CIRP kurucu ortağı Josh Lowitz, “Geçtiğimiz çeyreğin sonunda, Apple’ın yalnızca XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max ve yeni SE ile geçmişe göre daha basit bir satış istatistiği var. Temel model için 399 dolardan SE, XR’nin çok altında fiyatlandırılıyor ve giriş fiyatı noktasında neredeyse üç yaşındaki iPhone 8 modellerinin yerini başarıyla alıyor.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca CIRP verilerine göre, üç yaşın üzerindeki iPhone sahiplerinin 2020 iPhone SE’ye yükseltme olasılığı yüzde 73 olarak açıklandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz