Ana Sayfa Haberler macOS Big Sur Face ID sürprizi ile şaşırtabilir!

macOS Big Sur Face ID sürprizi ile şaşırtabilir!

0

Apple’ın 2017 yılında iPhone X ile tanıttığı yüz tanıma teknolojisi Face ID, artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Hal böyleyken, bizi macOS Big Sur Face ID sürprizi bekliyor olabilir.

macOS Big Sur Face ID sürprizi ile şaşırtabilir!

3 yıldır iPhone ve iPad’lerimizde kullandığımız yüz tanıma teknolojisi Face ID, macOS Big Sur’da bulunan kod ile beraber önümüzdeki dönemde Mac’ler için sunulabileceğini gösteriyor.

“PearlCamera” işlevini desteklemek için kod içeren bir uzantıda bulunan bu kod parçacığı, TrueDepth kamera sistemi ile Face ID özelliğinin bilgisayarlara geleceğine önemli bir referans oldu.

macos big sur face id

Bu arada “Pearl” adlı kod bloğu, iPhone X’teki Face ID’ye ait kodların ana adı olarak hatırlanabilir. Ayrıca uzantı içerisinde “FaceDetect” ve “BioCapture” referansları da bulunuyor. Bu iki referans, yine Face ID kodlarında yer almakta.

Şu anda Apple’ın MacBook Pro ve MacBook Air modelleri Touch ID kullanıyor. Bu cihazlarda T2 çipleri tarafından desteklenen klavyede yerleşik bir ‌Touch ID‌ düğmesine sahip.

Mac’lerin ne zaman Face ID desteği alabileceği veya hangi Mac’lerin ilk olarak bu özelliğe sahip olacağı konusunda hiçbir gelişme bulunmuyor. Ancak iMac, ‌MacBook Air‌ ve ‌MacBook Pro gibi cihazların tasarım ince ayarları ve Apple Silicon işlemcisi sayesinde Face ID özelliği de sunulabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz