Ana Sayfa Apple Apple arama motoru ile Google’ı zorlayacak

Apple arama motoru ile Google’ı zorlayacak

0

Uzun zamandır Apple tarafında arama motoru hazırlıklarının sürdüğü hakkında ortaya çıkan sızıntılara bugün bir yenisi eklendi. iOS 14 ve iPadOS 14 beta sürümlerindeki Spotlight arama değişiklikleri ve diğer gelişmeler, yakında zamanda Apple arama motoru ile karşılaşabileceğimizi gösterdi.

Apple arama motoru ile Google’ı zorlayacak

Google’ın yıllardır iOS, iPadOS ve macOS cihazlarında kendi arama motorunun birincil tercih olarak sunulması için Apple’a yüklü bir miktar ödediği biliniyor. Ancak bu sözleşme süresi itibariyle yakın zamanda sona erecek.

Apple arama motoru

Ancak Apple’ın her ne kadar bu sözleşmede hayli karı bulunsa da, elindeki hali hazırda milyonlarca Apple ve Safari kullanıcısını arama motoru ile kendine çekip Google rakibi olabilir.

Yeni arama motorunu doğrulayan bir diğer nokta ise Apple’ın son dönemde AI (yapay zeka)ML (makine öğrenimi) ve NLP (Duyu-Dil programlama) ekiplerinde yeni işe alımlar gerçekleştirmesi oldu. AppleBot kayıtları incelendiğinde ise robot.txt kurallarının genişlemesi, arama sıralaması ve web sonuçlarının tutulma biçimine dair detayların bulunduğu keşfedildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz