Ana Sayfa Haberler İlk ARM tabanlı MacBook özellikleri sızdırıldı

İlk ARM tabanlı MacBook özellikleri sızdırıldı

0

Apple’ın ilk ARM tabanlı MacBook modeli için ilk kez teknik özellik odaklı yeni bir sızıntı yapıldı. Daha önce cihazın 12 inçlik bir ekrana sahip olacağı ve 799 dolardan başlayacağı belirtilmişti. Ortaya çıkan yeni sızıntıyla beraber, cihazın donanımı hakkında daha detaylı bilgiler paylaşıldı.

ARM tabanlı MacBook özellikleri sızdırıldı

Sızıntılarıyla ünlü Apple habercisi Komiya, daha önce 12 inçlik MacBook’un, Apple’ın A14X Bionic yonga seti ile birlikte 20 saatlik bir pil ömrü ile güçlendirileceğini belirtmişti. Ayrıca, 12 inçlik MacBook’un 8 GB RAM ve 16 GB RAM yapılandırmalarında sunulacağını, temel modelin 256 GB depolama alanı sunması beklendiğini ve muhtemelen kullanıcıların Apple’ın web sitesi aracılığıyla 1 TB’a yükseltmelerine izin vereceğini belirtti.

arm tabanlı macbook özellikleri

Komiya’nın son paylaştığı ARM tabanlı MacBook modelinin teknik özellikleri ise şu şekilde;

ARM tabanlı MacBook

İşlemci: Apple Silicon

Bellek: 8 GB ya da 16 GB RAM

Depolama: 256 GB, 512 GB ya da 1 TB SSD

Ekran: 12 inç Retina ekran

Batarya: 15-20 saat arası batarya süresi

Kamera: 720p Facetime HD

Bağlantılar: 1x USB-C bağlantı noktası

Klavye: 4. nesil kelebek klavye

Fiyat: Yaklaşık 849 dolar (öğrenciler için: 799 dolar)

Genel olarak, bu özellikler en azından kağıt üzerinde çok ümit verici görünüyor, bu yüzden Apple’ın ARM tabanlı 12 inç MacBook modeli için heyecanlı bir bekleyiş olacağı herkes tarafından kabul görüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz