Ana Sayfa Haberler Apple, bizi Covid-19’dan nasıl koruyacak?

Apple, bizi Covid-19’dan nasıl koruyacak?

0

Sihirli Elma YouTube kanalında farklı videolar ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu videomuzda, Apple ve Google’ın beraber çalışarak hayatımıza katmış olduğu Maruz Kalma Bildirimleri özelliği nasıl çalışıyor yakından bakıyoruz.

Maruz Kalma Bildirimleri ne işe yarıyor?

Maruz Kalma bildirimleri sayesinde, etrafımızdaki temas ettiğimiz kişiler anonim bir şekilde kayıt altına alınıyor. Bu kayıt, daha sonrasında bizim sağlığımız için kullanılıyor. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri tüm bu sürecin işleyişini anlattığımız videomuz ile baş başa bırakalım.

Bu sistem nasıl çalışacak? 

Maruz Kalma Bildirimleri özelliğini açtığımız zaman, telefonunuz 10-20 dakika arasında Bluetooth yardımı ile etrafına bilgi veriyor. Bu anonim bilgiler, etrafımızdaki diğer telefonlar tarafından toplanıyor. Bu veri alışverişinden toplanan bilgiler, her iki taraf tarafından da 14 gün boyunca saklanıyor. Eğer, temasa geçmiş 2 kişiden birisi Covid-19’a yakalanırsa, karşı taraf bilgilendiriliyor. Bu komplike sistem, içerisinde birçok gizlilik kuralı ve kural ile yürütülüyor. Tüm bu detaylı bilgileri YouTube kanalımızdan anlattık. Videomuzu izledikten sonra sizler de alt kısımdan yorum yapmayı unutmayın. İyi seyirler!


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz