Ana Sayfa Haberler iPhone’da depolama alanı sorunu tarihe karışacak!

iPhone’da depolama alanı sorunu tarihe karışacak!

0
iPhone 13, 1 TB depolama ile gelebilir

Bundan birkaç yıl öncesine kadar telefonların büyük bir bölümü 16 GB veya 32 GB depolama alanı ile karşımıza çıkarken, günümüzde 64 GB bile yetersiz hale gelmeye başladı. Başta çözünürlükle birlikte artan video boyutları olmak üzere oyunlardan uygulamalara her şeyin boyutu artıyor. Bu kapsamda Apple, geçtiğimiz haftalarda tanıttığı iPhone 12 serisinde en düşük depolama alanı seçeceğini 128 GB seviyesine çıkardı.

iPhone 13, 1 TB depolama alanı ile gelebilir!

128 GB’ı yetersiz bulanlar 256 GB veya 512 GB’lık modelleri tercih edebiliyor. iPhone’da 512 GB depolama alanına gerek var mı? diye düşünebilirsiniz, ancak belirli bir kitle de olsa bu alanın bile yetersiz kaldığı kullanıcılar var. Özellikle iPhone 12 modellerinin Dolby Vision HDR video kaydı yapabilmesi – Pro modellerinde 60 FPS – devasa video boyutları ile karşı karşıya kalınmasına neden oluyor.

Bu kapsamda iPad Pro ile benzer şekilde, iPhone modellerinde 1 TB dahili depolama için çalışmalar başladı. Tahmin edebileceğiniz üzere resmi bir açıklama yok. Ancak Apple konusundaki sızıntılar ile tanınan Jon Prosser, önümüzdeki yıl tanıtılacak iPhone 13 serisinde 1 TB depolama alanını görme ihtimalinin olduğunu dile getiriyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz