Ana Sayfa Haberler macOS Big Sur 11.0.1 Beta çıktı! İşte yenilikler

macOS Big Sur 11.0.1 Beta çıktı! İşte yenilikler

0

Apple, Catalina’nın son sürümündeki hatalardan duyulan rahatsızlık ve sunulacak yeni özellikler nedeniyle Mac sahipleri tarafından merakla beklenen Big Sur güncellemesini halen yayınlamadı. Güncellemenin gecikme nedenine dair çeşitli iddialar ortaya atılırken, dün akşam saatlerinde macOS Big Sur 11.0.1 sürümünün geliştiricilere sunulması şaşırttı.

macOS Big Sur 11.0.1 Beta geliştiricilere sunuldu

Yani henüz Big Sur’un final sürümü yayınlanmadan, bir sonraki sürümü geliştiricilere sunulmuş oldu. Beta sürümünü Mac’lere yüklemek için Apple Geliştirici Hesabına sahip olmanız veya beta profilini cihazınıza tanımlamanız gerekiyor. İnternet üzerinden kolayca temin edebileceğiniz beta profili sonrasında test sürümlerini yükleyebilirsiniz. Tabi test sürümü olduğu için stabilite konusunda ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

macOS Big Sur 11.0.1 Beta geliştiricilere sunuldu

Pencere köşelerinin eğriliğinden, dock simgeleri ve sistem seslerine kadar baştan aşağı yenilenen bir arayüz ile karşımıza çıkan Big Sur bu sayede daha hafif ve modern bir görünüm sunuyor. Yeniden tasarlanan Bildirim Merkezi, iOS’u akıllara getirirken, Safari daha hızlı ve güç tüketimi açısından verimli çalışıyor.

Safari ile YouTube’da 4K video oynatmak mümkün hale gelirken, yerleşik bir çeviri özelliğine sahip olan tarayıcı artık internet sayfalarını önizlemeyi destekliyor. Daha onlarca farklı özellik ile gelen macOS Big Sur güncellemesi kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz