Ana Sayfa Haberler M1 destekli ilk sistem: macOS Big Sur incelemesi!

M1 destekli ilk sistem: macOS Big Sur incelemesi!

1

Sihirli Elma YouTube kanalında farklı videolar ile karşınızdayız. Bu videomuzda, Apple‘ın dün yayınladığı yeni macOS Big Sur işletim sistemi incelemesi ile karşınızdayız; değişiklik ve yeniliklere yakından bakıyoruz.

M1 destekli ilk sistem: macOS Big Sur incelemesi!

Sihirli Elma YouTube kanalımızdaki Apple ekosistemine ait videolar ile karşınızdayız. Bu videoda, Mac bilgisayarların çehresini tamamen değiştiren ve 10 Kasım etkinliğinde tanıtılan yeni Apple M1 işlemcisi ile uyumlu olarak yayınlanan macOS Big Sur işletim sistemine yakından bakıyoruz.

macOS Big Sur neler sunuyor?

Big Sur; parlaklık, Rahatsız Etmeyin ve seçtiğiniz diğer ayarları değiştirebileceğiniz özelleştirilebilir bir Kontrol Merkezi ile birlikte geliyor Ayrıca, tüm bildirimlerinizi ve widget’larınızı (ayrıca yeniden tasarlanmış ve App Store’da mevcut) tek bir sütunda tutacak, uyarıları en yeni olanlara göre sıralayacak ve ilgili bildirimleri bir arada gruplandıracak yeni bir bildirim merkezi içeriyor. Her iki arayüz de tıpkı iOS gibi yarı saydam görünümünde. Diğer değişiklikler arasında daha uzun menü çubukları, masaüstü arka planına dayalı yazı tipi rengi değişiklikleri ve daha yarı saydam pencereler bulunur.

macOS Big Sur destekleyen model listesi ise şu şekilde:

MacBook: 2015 ve daha yeni modeller

MacBook Air: 2013 ve daha yeni modeller

MacBook Pro: 2013 sonu ve daha yeni modeller

Mac mini: 2014 ve daha yeni modeller

iMac: 2014 ve daha yeni modeller

iMac Pro: 2017 ve daha yeni modeller (tüm modeller)

Mac Pro: 2013 ve daha yeni modeller


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz