Ana Sayfa Apple Apple M1 Mac ile Windows çalıştırıldı

Apple M1 Mac ile Windows çalıştırıldı

0

Apple, bu yıl radikal bir karar alarak Apple M1 işlemcili Mac ailesini tanıttı. Bir Twitter kullanıcısı, Apple M1 Mac ile Windows işletim sistemini çalıştırmayı başardı.

Apple M1 Mac ile Windows çalıştırıldı

Apple Yazılım Birimi Başkan Yardımcısı Craig Federighi, Apple M1 işlemci uyumlu Windows işletim sisteminin mümkün olduğunu belirtmişti.

Apple M1 Mac ile Windows çalıştırıldı

Federighi, ” Apple Silikon işlemcileri ile uyumlu Windows, Microsoft’a bağlı bir durum. Mac modelleri Windows ARM sürümünü çalıştırabilir, ancak verimli çalışması için Microsoft tarafından optimize edilmesi gerekiyor. ” ifadelerini kullanmıştı.

Bir geliştirici tarafından yapılan değişiklikler sayesinde artık Apple M1 işlemcili Mac modellerinde Windows işletim sistemi çalıştırmak mümkün.

Windows çalıştırmayı başaran Alexander Graf, ” Windows ARM64 işletim sisteminde x86 mimariyi destekleyen yazılımlar sorunsuz bir şekilde çalışıyor. ” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz