Ana Sayfa Apple İtalya, iPhone için yanıltıcı içerik cezası kesti

İtalya, iPhone için yanıltıcı içerik cezası kesti

0

Avrupa Birliği ülkeleri Apple ile ilgili soruşturmalarını derinleştirmeye başladı. Apple, yanıltıcı iddiaları için İtalya’da milyonlarca lira ceza ödeyecek.

Apple, yanıltıcı iddiaları için ceza ödeyecek

İtalya rekabet kurumu L’Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM), Apple’a iPhone serisinde vaadettiği özellikleri karşılamadığı için ceza kesti.

Apple, yanıltıcı iddiaları için ceza ödeyecek

Yaklaşık 12 milyon dolar ceze kesen AGCM, şirketin yayınladığı reklamlardaki yanıltıcı içeriklerden dolayı ceza verildiğini açıkladı.

Şirketin iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11pro and iPhone 11 pro Max modellerinin yer aldığı reklamlarda suya dayanıklılık ile ilgili bazı bilgiler yer alıyor.

AGCM, bu testlerin saf su gibi spesifik şartlar altında yapıldığını ve şirketin günlük kullanım için suya daynıklılık konusunda garanti vermediğini belirtti.

Apple’ın bazı kullanıcıların cihazlarında su temasına bağlı oluşan sorunları garanti kapsamı dışında değerlendirdiği bildirildi. Ayrıca Apple İtalyanca web sitesinde bu konu ile ilgili Tüketiciyi koruma bilgileri sayfası oluşturulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz