Ana Sayfa Haberler Apple’a Brezilya’dan kutu içeriği şoku! İtiraz geldi

Apple’a Brezilya’dan kutu içeriği şoku! İtiraz geldi

0

Apple Etkinliği’nde tanıtılan iPhone 12 ailesi ve halihazırda satışa olan diğer modellerin kutusundan şarj adaptörü ve Earpods kulaklık çıkmayacağı açıklanmıştı. Bu açıklamadan sonra kutu içeriği değişmeyen tek ülke Fransa olmuştu. Edinilen bilgilere göre Brezilya iPhone 12 kutu içeriği değişiyor.

Apple’a Brezilya’dan kutu içeriği şoku! İtiraz geldi

Yeni iPhone modelleri için alınan kutu içeriği kararı, ilk olarak Fransa yasalarına takılmıştı. Ülkedeki yasa gereği, telefonların kutusundan kulaklık çıkması zorunluydu. Bunun üzerine Apple da iPhone 12 ailesi için Fransa’ya özel bir kutu ile çözüm bulmuştu. Şimdi ise firmanın kutu içeriği kararını hayata geçiremeyeceği bir ülke daha çıktı.

Sao Paulo Tüketiciyi Koruma Kurumu, Apple’dan kutuyu sadeleştirmesinin çevreci nedenlerini ve etkisini kanıtlamasını istedi. Marka da bu durumu; çoğu kişinin bu telefonlara uyumlu adaptöre sahip olduğunu, yeni adaptörlerin karbon emisyonunu artıracağını öne sürerek açıkladı.

Ancak Apple’ın bu savunması ikna edici bulunmadı. Kutudan şarj adaptörü çıkmamasının; Brezilya Tüketici Savunma Yasası’na aykırı olduğu söylendi. Bu duruma ise Apple tarafından cevap bekleniyor. Marka, kutu içeriğine şarj adaptörünü eklemezse para cezasıyla karşı karşıya kalacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz