Ana Sayfa Haberler Raspberry Pi ile tek tuşla 26 adet iPhone’da güvenlik açığı bulundu

Raspberry Pi ile tek tuşla 26 adet iPhone’da güvenlik açığı bulundu

0

Bir Google güvenlik araştırmacısı, yakındaki 26 adet iPhone’u bir Raspberry Pi ve sadece 100 dolarlık Wi-Fi donanımı ile ele geçirilmesine izin veren hatalar buldu.

Raspberry Pi ile tek tuşla 26 adet iPhone’da güvenlik açığı bulundu

Google Project Zero ekibinin bir parçası olan siber güvenlik uzmanı Ian Beer, iOS ekosistemindeki bir güvenlik açığını Raspberry Pi kullanarak tespit ettiğini açıkladı. iPhone’lardaki AirDrop hizmetinin çalışmasını sağlayan AWDL (Apple Wireless Direct Link) isimli bir bölümde tespit edilen güvenlik açığı, kullanıcıların cihazlarının kontrolünün ele geçirilmesine yol açıyor.

Ian Beer, tespit ettiği güvenlik açığını Bug Bounty Programı kapsamında Apple’a bildirdiğini açıklarken, herhangi bir gelir beklentisi olmadığını ifade etti. Siber güvenlik uzmanı, istendiği takdirde Apple ile birlikte çalışabileceğini, buradan kazanacağı parayı da hayır kurumlarına bağışlayacağına dair imza atabileceğini belirtiyor. Apple’ın bu teklife ne cevap vereceği henüz bilinmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz