Ana Sayfa Haberler macOS Big Sur tarayıcı performansı: Chrome vs Safari

macOS Big Sur tarayıcı performansı: Chrome vs Safari

0

Sihirli Elma YouTube kanalında farklı videolar ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bir tarafta RAM canavarı diye tabir edilen Google Chrome, diğer tarafta macOS Big Sur ile çehresi tamamen değişen Safari tarayıcısı. Peki macOS Big Sur’da gerçekleştirdiğimiz Chrome vs Safari performans testinin kazananı kim?

macOS Big Sur tarayıcı performansı: Chrome vs Safari

Sihirli Elma YouTube kanalında Apple’a özel içerikler üretmeye devam ediyoruz.  macOS Big Sur 11.0 ile Safari’de tek tıkla çevirilen sayfalar kullanıcıların karşısına çıkıyor. Uzun zamandır Chrome’da yer alan özelliği şimdi kullanıcılarla buluşturan macOS Big Sur 11.0, yapay zeka sayesinde 7 dil arasında çeviri yapıyor. Çerez engelleme ve gizli mod sayesinde daha gizli gezinme deneyimi sunuluyor. Erişilen sitelere ait de bir gizlik raporu hazırlanıyor. Bu raporda ziyaret edilen siteye ait bilgiler yer alıyor. Tüm bu yeniliklerden sonra Chrome son sürümü ile beraber iki tarayıcıyı karşılaştırdık. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

Safari tasarımı da yenilendi

Ayrıca Safari, tasarımda yapılan değişiklikle birlikte daha fazla kişiselleştirilebilir hale geldi. Safari ana sayfada, kullanıcılar özel kısayollar hazırlayabilecek ve eklentiler kurabilecek. Bu eklentilerle birlikte JavaScript motoru için de geliştirmeler yapıldı. Duyuruda, macOS üzerinde Safari’nin Chrome’dan yüzde 50 daha hızlı sayfa yükleme süresine sahip olduğu belirtildi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz