Ana Sayfa Apple Apple, dahili modem üreteceğini açıkladı

Apple, dahili modem üreteceğini açıkladı

0

Kendi işlemcisini üreterek akıllı telefon, tablet ve dizüstü piyasasında daha da güçlü hale gelen Apple, dahili modem üretimi için düğmeye bastı.

Apple dahili modem yeni nesil iPhone’a yetişebilir

Özellikle Çin meşeili üreticiler, genellikle işlemcilerini Qualcomm veya MediaTek markalarından tedarik ediyor.

Apple dahili modem üretimi başladı

Samsung, Huawei ve Apple diğer şirketlerden farklı olarak kendi mobil işlemcilerini üretiyor. Radikal bir kararla dizüstü modelleri için de ARM işlemci üretmeye başlayan Apple, şimdi de dahili modem üretimi için çalışmalara başladığını duyurdu.

Donanım konusunda dışa bağımlılığını en aza indirmeyi hedefleyen şirket yetkilileri, ” Önemli bir stratejik hamle ile bu yıl kendi dahili modemimizi üretmeye başladık. Benzer atılımlar ile uzun vadeli yatırımlar yaparak kullanıcılarımıza daha gelişmiş teknolojiler sunmayı hedefliyoruz. ” dedi.

2019 yılında ortaya atılan iddialarda Apple’ın Intel modem birimini satın alarak dahili modem çalışmalarını hızlandırdığından bahsediliyordu. Bugün yapılan açıklamalarla birlikte iddiaların doğru olduğu ortaya çıktı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz