Ana Sayfa Apple Cars Apple Araba 2024’te üretime başlayabilir

Apple Araba 2024’te üretime başlayabilir

0

Apple Araba söylentileri yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Dün itibarıyla ortaya çıkan Reuters’ın yeni raporu, son derece gizli projeye daha fazla ışık tutuyor. Rapora göre elektrikli Apple Car üretimi 2024 gibi erken bir tarihte başlayabilir.

Apple Araba üretimi ‘çığır açan pil teknolojisi’ ile 2024 yılında başlayabilir

Gündemdeki raporda Apple’ın stratejisinin merkezinde yeni tek hücreli pil tasarımı olduğunu açıklıyor. Rapor, bu pil tasarımının daha aktif malzemenin pil tasarımına sığdırılmasına izin vererek potansiyel olarak daha uzun menzil sunacağını gösteriyor.Apple Car üretimi

Reuters rapouna göre, Apple aracı için lityum demir fosfat (LFP) pil kimyasını inceliyor. Tesla’nın da bu pil teknolojisini kullanmayı planladığı belirtiliyor. LFP pilleri, diğer türlere göre daha düşük enerji yoğunluğu sunar ancak aşırı ısınmaya daha az eğilimlidir ve kobalt kullanmaz.

Rapor, Apple’ın teknolojisinin pil maliyetini de “radikal bir şekilde” düşürebileceğini de işaret ediyor.

Apple daha önce Magna International ile araba üretimi hakkında görüşmeler yapmıştı, ancak Apple’ın planları belirsiz hale gelince görüşmeler zayıfladı. Magna, yorum talebine hemen yanıt vermedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz