Ana Sayfa Apple Cars Apple Car yeni bir batarya teknolojisi ile gelecek

Apple Car yeni bir batarya teknolojisi ile gelecek

0

Teknolojini gelişmesi ile elektrikli ve otonom araçların da önemi artmaya başladı. Elektrikli araçlar çevre için oldukça önem taşırken, otonom araçlar da pandemi sürecinde tekrardan gündeme geldi. AutoX tarafından geliştirilen otonom taksiler, Çin sokaklarından denenmeye başladı bile. Son zamanlarda ise uzun zamandır devam eden Apple Car iddiaları şiddetlenmeye başladı. Sızıntılara göre, Apple Car için özel bir batarya teknolojisi geliştiriliyor.

İlk sürücüsüz traktör de geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı.

Apple Car Nanocell batarya teknolojisi ile sunulacak

Reuters‘in özel haberine göre, Apple’ın sürücüsüz otomobil teknolojisi ilerlemeye devam ediyor. iPhone üreticisinin Project Titan olarak bilinen ilk otomotiv çalışmaları, 2014 yılında başlamasına rağmen oldukça dengesiz bir yapıda ilerledi. Hatta Apple, bir noktada çalışmaları dahi durdurmuştu. Ancak daha önce Apple’dan ayrılan ve Tesla’da çalışan Doug Field (Şimdilerde Apple Başkan Yardımcısı), projeyi denetlemek için 2018 yılında Apple’a geri döndü ve 2019 yılında 190 kişiyi ekipten çıkardı.

Adlarını vermek istemeyen ve proje içerisinde bulunan iki kişiye göre Apple, 2019 yılından itibaren son kullanıcı için uygun bir araç yapmayı hedefleyecek kadar ilerlemiş durumda. Apple Car için geliştirilen batarya teknolojisi de oldukça önem taşıyor. Bilinen lityum-iyon bataryaların aksine, Apple Car’da kullanılacak bataryanın nanocell adı verilen bir teknolojiye dayanacağı belirtiliyor. İddiaya göre nanocell bataryalar, lityum demir fosfat yapısına dayanıyor. Bu yapı, lityum-iyon yapısına göre ısıya daha dayanaklı ve daha uzun menzil sunabiliyor.

Ancak otonom bir araç yapmak, Apple gibi büyük bir şirket için bile oldukça zorlayıcı olabilir. Aracın üretilmesindeki zorluğun yanı sıra, lojistik ve pazarlama gibi çok ciddi maliyet gerektiren unsular da mevcut. Otonom ve elektrikli araç sektörünün devi Tesla‘yı kuran Elon Musk‘ın, arabalar üzerinden kazanç sağlaması 17 yılını aldı.

Apple Car’ın sıfırdan Apple’a ait bir araba olarak üretilme şansı var. Bu üretim sırasında başka firmalarla da ortaklık kurulabilir. Ancak, bunun yanı sıra geleneksel bir otomobil markasının ürettiği araca entegre edilen otonom sürüş sisteminin de Apple tarafından geliştirilme ihtimali mevcut. Bu durumda Apple sadece aracın otonom sistemini üretirken, arabanın kendisi ise başka bir geliştirici tarafından üretilecek.

Normal şartlarda 2024 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanan projenin, salgın nedeniyle daha geç bir tarihe ertelenme şansı da var.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz