Ana Sayfa Apple Samsung, Apple’a karşı Fortnite kampanyası başlattı

Samsung, Apple’a karşı Fortnite kampanyası başlattı

2

Epic Games ve Samsung, App Store politikaları ve kısıtlamaları üzerinden Apple ile yasal mücadelesine dikkat çekmeyi amaçlayan kampanya için bir araya geldi. Samsung, influencer’lara Galaxy Tab S7 kutusu ile Free Fortnite mesajı gönderdi.

Samsung, Apple’a karşı Fortnite kampanyası başlattı

Kinda Funny’dan Greg Miller’ın paylaştığı hediye paketinde klasik Apple logosu renklerinde “Free Fortnite” ceketi ve Samsung’dan Galaxy Tab S7 tablet bulunuyor. Pakete dahil olan bir notta, Fortnite’ın Galaxy Store‘daki ‌Epic Games‌ uygulamasında mevcut olduğuna dair bir hatırlatma var.

Fortnite, Epic Games‌’in uygulama içi satın alımlar için Apple’ın ücretlerini artık ödemeyeceğine karar vermesinin ardından Ağustos ayında iOS cihazlarındaki ‌Uygulama Mağazası’ndan kaldırıldı. ‌Epic Games‌, uygulamada Fortnite para birimi için doğrudan bir satın alma seçeneği ekledi, Apple’ın ‌App Store‌ kurallarını ihlal etti ve Apple’ın uygulamayı ‌App Store’dan kaldırmasına neden oldu.

Fortnite daha sonra bir anti-Apple kampanyası başlattı ve Apple’ı uygulamalara “rekabete aykırı sınırlamalar” uygulamakla suçladı. Ayrıca “piyasalarda tekelci uygulamalar” kullanarak “rekabeti engellemek ve yeniliği bastırmak” suçlamasıyla dava açtı.

‌Epic Games‌ ve Apple, Temmuz 2021’de mahkemede karşı karşıya gelecek ve Fortnite’ın bu tarihten önce ‌App Store’a dönme olasılığı düşük. Fortnite uygulaması macOS’ta da mevcut değil. Ancak PC’lerde, konsollarda ve Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilir ve yakında iOS için GeForce NOW aracılığıyla kullanıma sunulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz