Ana Sayfa Haberler iPhone’un kilidi artık daha kolay açılıyor (Video)

iPhone’un kilidi artık daha kolay açılıyor (Video)

0

Koronavirüs salgının ortaya çıkmasının üzerinden neredeyse 1.5 yıl geçti ve maske hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Herkesin maske takmaya başlaması ile birlikte akıllı telefonların yüz tanıma sistemleri de büyük oranda çalışmaz hale geldi. Bu konuda ilk adım Apple’dan geldi ve Face ID teknolojisini kullanan iPhone’ların maske takıldığını tespit etmesi halinde doğrudan şifre ekranına geçiş yapması sağlandı.

iOS 14.5 ile gelen Apple Watch kilit açmayı test ettik

Şu anda maske takarak iPhone’a baktığınızda zaman kaybetmemeniz için doğrudan şifre ekranı ile karşılaşıyorsunuz. Ancak önümüzdeki günlerde bu durum değişecek. iOS 14.5 Beta 1 ile birlikte Apple Watch’ın iPhone kilidini açma özelliği kullanıma sunuldu.

Bu sayede kolunuzda saat takılıysa, kilidi açmak için yüzünüzü tanıtma veya şifre girme şartı ortadan kalkıyor. Bu özelliğin beta süreci sona erdikten sonra yani iOS 14.5 yayınlandığında herkesin kullanımına sunulacağını hatırlatmak isteriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz