Ana Sayfa Haberler iOS 15 nasıl olacak?

iOS 15 nasıl olacak?

0

Apple’ın 7 Haziran tarihinde tanıtacağı iOS 15 işletim sistemi, lansmana kısa bir süre kala bazı özellikleriyle ortaya çıktı.

Apple kullanıcılarının merakla beklediği iOS 15 güncellemesine artık sayılı günler kaldı. 7 Haziran tarihinde düzenlenecek olan WWDC 2021 etkinliği ile ABD’li üretici, yeni işletim sistemini resmi olarak piyasaya sürecek.

iOS 15 ile gelecek bazı özellikler belli oldu

Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan WWDC 2021, koronavirüs önlemleri kapsamında ikinci defa yine sanal ortamda gerçekleşecek. Beklendiği gibi şirket bu etkinlikte yazılım odaklı duyurular yapacak. Bir yandan iPhone’lar için iOS 15 sistemini görürken, diğer yandan da; iPadOS, macOS, watchOS ve tvOS gibi bir takım yeni güncellemeler göreceğiz.

WWDC’nin hiç şüphesiz en merak edilen sürümü iOS 15 sistemidir. Şirketin en popüler akıllı telefonuna güç veren bu işletim sistemi, her zaman olduğu gibi yine merak konusu. Bugüne kadar güncelleme hakkında çok açıklayıcı bilgiler yoktu. Ancak etkinliğe kısa bir süre kalırken tanınmış teknoloji ajanlarından Connor Jewiss, yaklaşmakta olan bu güncellemeye dair birkaç yeniliği paylaştı.

Jewiss‘e göre iOS 15; karanlık mod için düzenlemeler, Mesajlar uygulaması için ince ayarlar, Sağlık uygulamaları için yiyecek takibi gibi yenilikleri beraberinde getirecek. Bununla beraber güncelleme, özellikle kilit ekranı ve bildirim tarafında da bir takım tasarımsal değişikliklere uğrayacak. Ancak yeni özelliklere dair herhangi bir görsel sağlanmadı.

Apple, yeni güncellemesiyle birlikte iMessege‘ı da geliştirecek. Bu konu hakkında ne yazık ki tam olarak bilgi bulunmuyor. Ancak kaynaklar, iMessage’in WhatsApp ve diğer üçüncü taraf platformlara rakip olacağını ifade ediyor.

Son yenilik ise gizlilik konusunda olacak. iOS 14.5’te halihazırda uygulama izleme üzerine çalışan Apple, bir sonraki sürümde bunu daha kapsamlı hale getirecek. Kullanıcılar, uygulamaların davranışlarını artık rahatlıkla izleyebilecek. Bu sayede gizlilik kontrolü de tamamen kullanıcıda olacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz