Ana Sayfa Haberler iPadOS’u yükleyip denedik! iPadOS 15 Beta nasıl yüklenir?

iPadOS’u yükleyip denedik! iPadOS 15 Beta nasıl yüklenir?

0

Apple hafta başındaki WWDC 2021 etkinliğinde yeni ürün ve hizmetlerini kullanıcılarına duyurdu. Organizasyonda ilk olarak iOS 15‘e yer veren ekip, ardından tablet cihazları için beklenen iPadOS 15 yazılım güncellemesini tanıttı. Biz de bu güncellemeyi yükleyip denedik!

iPadOS 15 nasıl yüklenir?

iPadOS 15 oldukça yeni ve yukarıda belirttiğimiz gibi geliştirilmeye devam ediliyor. İlk beta sürümünde onlarca hata ile karşılaşmanızın kaçınılmaz olduğunu göz önünde bulundurarak, bu sürümü yüklemenizi tavsiye etmiyoruz. Ancak yine de iPadOS 15’i deneyimlemek istiyorsanız, buraya tıklayarak iPadOS 15 Beta profiline ulaşabilirsiniz.

iPadOS 15 ile gelen yenilikler

FaceTime

iOS 15’e gelen birçok özellik iPadOS 15’te de hayat bulacak. Bunlardan biri olan FaceTime aramaları artık daha gerçekçi ve doğal bir sese kavuşurken; ses izolasyonu özelliği sayesinde sesinizin arka plan gürültüsünü kesmeniz oldukça pratik bir hale gelecek.

Portre Modu da FaceTime’da yer alacak ve bu sayede odağı yüzünüzde tutan bulanık bir arka plan oluşturulacak. Ek olarak FaceTime için grup aramalarında müzik, dizi ve film gibi medya paylaşımına olanak taşıyan SharePlay özelliği iPad’lere de gelecek. SharePlay ile aynı anda birden fazla cihazda sorunsuz bir picture-in-picture deneyimi sağlanacak.

Widget

iOS 14 ile Apple cihazlarına gelen Widget özelliği ne yazık ki iPadOS 14’te yayınlanmamıştı. Fakat şirket geç de olsa bu açığı kapattı. Yeni güncelleme Widget’ları tablet cihazlarına getirdi.

iPadOS 15 güncellemesi Apple cihazlarının ana ekranını daha özelleştirilebilir hale getirecek. Bu konuda Widget’lar devreye girecek ve söz konusu özellik daha esnek bir yerleşim düzeniyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Ana ekran üzerinde istediğiniz yere konumlandırabileceğiniz Widget’ların aynı zamanda boyutlarını da dilediğiniz gibi değiştirmenize alan açılacak.

Notlar

iPad için Notes uygulamasında kullanıcılar işbirliği ve organizasyon alanlarında iyileştirmeler ile karşılaşacak. Bunlar arasında bir başka kullanıcıyı etiketleyerek onların bildirim sağlaması gibi geniş kapsamlı özellikler yer alacak. Ayriyeten notların iPad ve Mac cihazlarında hızlı bir şekilde yazılıp iPhone’da rahatlıkla görüntülenip düzenlenebilmesi için yeni Hızlı Notlar özelliği kullanıma sunulacak.

Uygulama Kitaplığı

iOS 14’te piyasaya çıkan Uygulama Kitaplığı, şimdi iPad cihazlarında da yer bulacak. Kullanıcıların uygulamalarını kategoriler halinde düzenlemelerine yardımcı olacak yenilik, tek bir dokunuşla açılabilecek.

Safari

Yeni bir sekme çubuğuna sahip olan Safari artık web sayfasının rengini alacak. Sekmeleri, araç çubuğunu ve arama alanını tek, kompakt bir tasarımda birleştirecek. Sekme Grupları, sekmeleri kolayca kaydetmenin ve yönetmenin yeni bir yolunu sunacak. Uygulama iPad’de artık App Store’dan edinilebilen web uzantılarını da destekleyecek.

Çoklu görev

iPadOS 15 kullanıcıların tam ekran, bölünmüş görünüm ve Slide Over pencereleri arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyacak. Yeni bir çoklu görev menüsü ile çoklu görev geliştirmeleri de beraberinde gelecek.

Raf adı altında gelecek yeni kullanıcı arayüzü özelliği, herhangi bir uygulama için tüm açık pencerelere erişiminize izin verecek. Örnek vermek gerekirse, tek bakışta birden fazla açık Safari penceresini görmeniz mümkün olacak. Ayrıca Apple çoklu görev özelliği için yeni klavye kısayolları ekleyecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz