Ana Sayfa Haberler Siri için ortaya çıkan LGBT’yi övüyor iddiasını denedik!

Siri için ortaya çıkan LGBT’yi övüyor iddiasını denedik!

0

Bugün ortaya çıkan bir videoda Apple’ın sesli asistanı Siri’nin çocuk sesi algılayınca Onur Günü’nü kutlayıp LGBT aktivistleri övdüğü iddia edildi.

Siri çocuk sesini ayırt ediyor mu?

Bu iddianın doğruluğunu, Siri’nin verdiği tepkileri ve bu olayın neden böyle gerçekleştiğini test ettiğimiz videomuz ile sizleri baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan’ın Siri ile çektiği video sosyal medyanın gündemine oturdu. Ercan’ın Siri’ye “ne yapıyorsun?” sorusunu yöneltmesinden sonra “Telefonda bir sürü arama yapıyorum. ‘Annem’ adlı bu kişi de amma popüler” cevabı aldı.

İkinci soruda çocuk sesi yapmaya çalışıp bu şekilde sorusunu soran Ercan, Siri’den “Onur ayı kutlu olsun. Bugün tarihin en etkili LGBTQ+ seslerinden bazılarıyla onur duyuyorum. ‘Hey Siri, bana Marsha P. Johnson hakkında bilgi ver’ demeyi dene” cevabını aldı ve bu olayın çocukları olumsuz etkileyeceğini belirterek kullanıcıların Apple’a tepkilerini göstermesi konusunda çağrıda bulundu.

Konu henüz bugün ortaya çıkmışken Apple’dan bu durumla ilgili bir açıklama gelecek mi bilinmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz