Apple ile Epic Games anlaşmazlığı nedeniyle ortaya çıkan dava sürecinde yeni gelişmeler yaşandı. Davadaki 10 iddiadan 9’unu kaybeden Epic Games, karara itiraz etti.

Geçtiğimiz yıl Fortnite’ın App Store’dan kaldırılmasına sebep olan olay, Epic Games’in süreci mahkemeye taşımasıyla başka bir boyut kazandı.

Epic Games, mahkeme sonucunu beğenmedi, karara itiraz etti.

Epic Games’in mağaza sözleşmesini ihlal etmesi nedeniyle Apple’a milyonlarca dolar tazminat ödemesine karar verildi. Oyun içi satın alımlar için sadece Apple’a ait ödeme sistemlerinin kullanılabildiğini belirten Epic Games, Apple’ın bu konuda tekel olduğunu belirtti.

Yargıç Yvonne Gonzalez-Rogers, Apple’ın eyalet anti-tröst yasaları uyarınca tekelci davranışlarda bulunduğunun kanıtlanamayacağına karar verdi.

GameSpot’a açıklamada bulunan Avukat Richard Hoeg, her iki taraftan da temyiz beklendiğini söyledi. Epic, davada iddianın 9’unu kaybetmesine rağmen yargıç bazı açılardan Epic’in lehine kalıcı bir ihtiyati tedbir kararı verdi. Yargıç ayrıca Apple’ın App Store ekosisteminin dışından gelir elde edilmesine izin vermesi gerektiğine karar verdi.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, “Fortnite’ın App Store geri döneceğini düşünen varsa yanılıyor. Fortnite oynayamayan iOS oyuncuları için kötü hissetmesine rağmen, Apple’a karşı mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz