Ana Sayfa Apple Apple, iOS 14.8 güncellemesini yayınladı!

Apple, iOS 14.8 güncellemesini yayınladı!

0

Apple, bugün düzenleyeceği etkinlikten önce sürpriz şekilde iOS 14.8 güncellemesini yayınladı. Güncelleme, iki önemli güvenlik açığını gideriyor.

iOS 15 güncellemesinin yarın resmi sürüm lansmanını gerçekleştirmesi beklenen şirket, bunun öncesinde kullanıcılara güvenlik yamasını içeren iOS 14.8 güncellemesini yayınladı. Ayrıca akabinde; watchOS 7.6.2iPadOS 14.8 ve macOS Big Sur 11.6 güncellemesini de yine kullanıma sundu.

Apple, dev etkinlik öncesi iOS 14.8 güncellemesini yayınladı

Apple, son aylarda iOS 14 üzerinde yaptığı güncellemelerde yeni özelliklere yer vermedi. Şirket, bunu iOS 14.8 sürümünde de devam ettirdi ve sadece güvenlik yamalarını içeren bir güncelleme yayınladı.

Güncelleme notlarına göre iOS 14.8 ve iPadOS 14.8, CoreGraphics ve WebKit’teki iki soruna odaklanıyor. İlki ”kötü amaçlarla oluşturulmuş PDF. Bu, iPhone veya iPad’de açıldığında yetkisiz kodun yürütülmesine izin veren bir güvenlik sorununa yol açıyor.

Öte yandan Webkit istismarı içinde benzer bir sorun mevcut. Bunda da yine rasgele kod yürütülmesine yol açabilecek bir kötü amaçlı web içeriğinin olduğu tespit edildi. Neyse ki Apple her iki açığı da yeni güncellemeyle kapattı.

Hem iPhone, hem de iPad’ler için sunulan iOS/iPadOS 14.8 güncellemesi; iPhone 6s ve üstü, iPad Pro (tüm modeller), iPad Air 2 ve üstü, iPad 5. nesil ve üstü, iPad mini 4 ve üstü ve iPod touch (7.nesil) için indirilebilir.

Sizler de iPhone veya iPad’inizde Ayarlar’a giderek, “Genel”i ve ardından “Yazılım Güncellemesini” seçip son güncellemeyi cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz