Ana Sayfa Apple Apple, iPhone 13 sonrası üç modelin üretimini durdurdu!

Apple, iPhone 13 sonrası üç modelin üretimini durdurdu!

0

14 Eylül akşamı düzenlenen Apple lansmanında iPhone 13 serisi resmen tanıtıldı. Bunun yanında Apple Watch 7 series, yeni iPad gibi bir çok ürün kullanıcıların karşısına çıktı.

Milyonlarca insanın izlediği etkinlikte en önemli nokta iPhone 13 serisiydi. Geçen yıla göre fiyat konusunda pek bir artış olmaması da kullanıcıları sevindiren taraflardan birisi oldu. Ancak Apple, iPhone ailesinde ki üç modelin üretimini durdurdu.

iPhone 12 Pro, XR ve iPhone 12 Pro Max’in üretimi durduruldu

iPhone 13 serisinin piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra Apple, geçen yılki iPhone 12 ve 12 mini modeli için fiyat indirimine gitti. Buna ek olarak şirket, üst düzey özellikler sunan iPhone 12 Pro, XR ve iPhone 12 Pro Max üçlüsünün de satışlarını durdurdu.

Apple’ın güncellenen fiyat listesinde 64 GB depolamaya sahip iPhone 12 mini’nin fiyatı 599 dolara, aynı depolamaya sahip 6.1 inçlik iPhone 12’nin fiyatı ise 699 dolara geriledi. iPhone 13 mini’nin fiyatı ise iPhone 12 ile aynı. Eğer sizler de yeni iPhone’u denemek istiyorsanız iPhone 12 yerine küçük ekranlı iPhone 13 mini’yi tercih edebilirsiniz.

Geçen yılki modele kıyasla gözle görülür değişikliklere sahip olmayan iPhone 13 serisi, işlemci olarak A15 Bionic çipten güç alıyor. Bunun yanı sıra iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinde ayrıca 120Hz yenileme hızına sahip ekranlar bulunuyor. Bunun, bugüne kadar ki en yüksek yenileme hızına sahip iPhone’lar olduğunu da belirtmekte fayda var.

iPhone 13 serisinin ön siparişleri 17 Eylül Cuma günü başlayacak. Ancak bu telefonların ülkemiz için ne zaman satışa sunulacağı hakkında net bir bilgi yok. Önümüzdeki günlerde tüm bunlar ayrıntılarıyla netlik kazanacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz