Ana Sayfa Apple iPhone 13 Pro Max tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

iPhone 13 Pro Max tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

0

Apple, her sen olduğu gibi bu senede etkileyici bir etkinlikle birlikte, en yeni telefonlarını tanıttı. Şirket, 14 Eylül’de düzenlenen bu etkinlikte geçtiğimiz yıl uyguladığı stratejiyi bu yılda da uyguladı. iPhone 13 Mini, iPhone 13iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max olmak üzere dört farklı modeli karşımıza çıkardı. İşte iPhone 13 Pro Max özellikleri ve fiyatı başta olmak üzere tüm detaylar!

Bir süredir Pro Max serisi ile özellikle kamera konusunda iddialı ürünler piyasaya süren Apple, bu yıl da şaşırtmadı. Performansıyla olduğu kadar fiyatıyla da dikkatleri üzerine çeken iPhone 13 Pro Max, etkinlikte en çok dikkat çeken ürünlerin başında yer aldı.

iPhone 13 Pro Max özellikleri

Bugüne kadar bir iPhone’da sunulan en gelişmiş Pro kamera sistemi, ProMotion özelliğine sahip Super Retina XDR Ekran, pil ömründe büyük bir artış, A15 Bionic, bir akıllı telefonda bulunan en hızlı çip, gelişmiş bir 5G deneyimi ve çok daha fazlası, işte iPhone 13 Pro Max‘in özellikleri…

Ekran: 6.7 inç – 1284 x 2778 piksel – 457 PPI – Super Retina XDR OLED – 120 Hz yenileme hızı , 120Hz, 1000 nits, 1200 nits maksimum, yüzde 87.8 ekran gövde oranı
Cam koruması: Ön ve arka taraf Corning Gorilla Glass
Diğer özellikler:  HDR10, Dolby Vision
Donanım: İşlemci: Apple A15 Bionic
Grafik İşlem Birimi:5 çekirdekli Apple GPU
Depolama – RAM: 128 / 256 / 512 GB / 1 TB dahili hafıza, microSD kart desteği yok, 8GB RAM
Kamera: Ana kamera: 12 Megapiksel f/1.5, 26mm (geniş açı) , 1/1.76″ sensör, Dual Pixel, PDAF, OIS
2. kamera:  12 Megapiksel f/1.8, 13mm (ultra geniş açı), 1/2.55″ sensör, Dual Pixel PDAF, 120°, Sabit video çekimi
3. kamera: 12 Megapiksel f/2.8 77mm (telefoto),1/1.72 , PDAF, OIS Otomatik Odaklama, Optik Zoom (3x) 0.8μm (1.6μm) Piksel
Arka kamera video: 4320p@24fps(8K), 2160p@60fps(4K), 1080p@60fps, 720p@30fps
Ağır çekim video: 1080p@240fps, 720p@960fps
Ön kamera: 12 Megapiksel (geniş açı), f/2.2, 26mm, 1/3.24, 1.22µm, Dual Pixel PDAF, Auoto-HDR
4K@30/60fps, 1080p@30fps
Diğer: Batarya: 20W hızlı şarj / 15W kablosuz şarj
İşletim Sistemi: iOS 15

Tasarım

Genellikle radikal değişimlerden kaçınan şirket, bu sene de küçük değişimler ile karşımıza çıkıyor. Bu sene iPhone 13 Pro Max modeline baktığımızda, özellikle küçülen çentik dikkatlerden kaçmıyor. Telefon; grafit, altın, gümüş ve tamamen yeni sierra mavisinden oluşan dört farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Koruma amaçlı kullanılan Ceramic Shield, tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam. Üstelik toza, sıçramalara ve suya dayanıklı olması dikkatleri üzerine çekiyor.

Dünyanın en hızlı akıllı telefon çipi A15 Bionic

Bir süredir kendi işlemcilerini üreten ve telefonlarında kullanan Apple, bu senede geleneği bozmuyor. iPhone 13 serisinin tamamı gücünü A15 Bionic işlemciden alıyor. 5nm üretim teknolojisi ile elde edilen işlemci, 5 çekirdekli grafik birimiyle öne çıkıyor. Performans konusunda rakiplerinin önünde olan şirket, özellikle yapay zeka ve makine işleme gibi konulara odaklanmış durumda.

Depolama ve RAM

Hali hazırda oldukça yeterli depolama alanı sunan Apple, bu sene de geleneği bozmuyor. iPhone 13 Pro Max256 / 512 GB ve 1 TB depolama seçeneği ile geliyor. Ancak önceki modellerde olduğu gibi SD kart desteği bu cihazda da yer almıyor. RAM kısmına baktığımızda ise 8 GB LPDDR5 bizleri karşılıyor.

Kamera

Özellikle profesyonel seviyede fotoğraf çeken kişilere hitap eden telefon, üçlü bir kamera dizilimi kullanıyor. Bunlar; 12 Megapiksel geniş açı kamerası, 12 Megapiksel telefoto lens ve son olarak yine 12 Megapiksel ultra geniş açı. Özçekim kamerasına baktığımızda ise yine 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir lens bizleri karşılıyor.

iPhone 13 Pro Max’in Geniş kamerası düşük ışık koşullarında iPhone 12 Pro’ya göre 2,2 kata, iPhone 12 Pro Max’e göre neredeyse 1,5 kata kadar ulaşan çok büyük iyileşme sunuyor. Her iki modelde de bulunan, iPhone’a özgü sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (OIS) lens yerine sensörü stabilize ederek, kullanıcı hareket ettiğinde bile fotoğrafların pürüzsüz ve videoların sarsıntısız olmasını sağlıyor.

Yeni ultra geniş kamera, loş ışık koşullarında yüzde 92 oranında bir iyileşme sağlayarak daha parlak ve net görüntüler elde edilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca bu özellikler makro fotoğrafçılığı da geliştiriyor. Kullanıcılar en az 2 cm odak uzaklığındaki süjeleri büyüterek, isimlerin normal hayatta olduğundan daha büyük göründüğü büyüleyici net görüntüler kaydedebiliyor.

Makro özelliği hızlı çekim ve ağır çekim modları dahil video çekimlerinde de kullanılabiliyor. iPhone 13 Pro Max, kamera sisteminde toplam 6 kat optik zoom aralığı elde etmek için 3 kat optik zoom sunarak, kullanıcıların video çekerken süjelerine daha fazla yaklaşmalarını ve hatta daha klasik bir şekilde kadrajlanmış portreler çekebilmelerini sağlayan yeni bir 77 mm telefoto kameraya da sahip.

Batarya

Serinin diğer modellerine kıyasla daha büyük batarya ile gelen iPhone 13 Pro Max, oldukça uzun bir pil ömrüne sahip. Söz konusu pil 20W hızlı şarj desteğine sahip ve 15W‘a kadar kablosuz şarjı destekliyor. Ne yazık ki bu sene de USB-C portuna geçmeyen AppleLightning bağlantısını k

Ekran

Bu sene bir başka önemli değişiklik ise ekran tarafında karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa her modelde OLED panel kullanan Apple, özellikle Pro ve Pro Max modellerdeki ekran tazeleme hızıyla hayal kırıklığı yaratmıştır. Ancak bu sene bu durum değişiyor. Şirket ilk defa bu sene 120Hz ekran tazeleme hızı kullanan bir cihaz ile karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda 1000 nits ekran parlaklığı ve HDR gibi özellikler de dikkat çekiyor. ProMotion teknolojisine sahip Super Retina XDR. Daha hızlı, daha parlak, daha duyarlı bir ekran deneyimi yaşayın.

ullanmaya devam ediyor. 28 saate kadar video oynatma ile AppleiPhone 13 Pro Max‘in şimdiye kadarki en uzun pil ömrü sunan iPhone olduğunu iddia ediyor.

Diğer özellikler

Biyometrik güvenlik önlemlerini kullanmaya devam eden Apple, bu sene de FaceID sensöründen vazgeçmiyor. Bir süredir ekran altı parmak izi okuyucu ile karşılaşmak isteyen kullanıcılar, ne yazık ki yine hayal kırıklığına uğradı. Özellikle pandemi döneminde önemi artan bu özelliğin maske takan kullanıcıların işini kolaylaştırması bekleniyordu.

Ayrıca telefonda uydu iletişimini destekleyen özel bir Qualcomm X60 modem yer alıyor. Bu modem sayesinde kullanıcılar herhangi bir mobil bağlantıya sahip olmadan arama yapabilecek. Ayrıca ilk defa geçtiğimiz sene iPhone’larda yer alan geniş bant 5G desteği de bu telefonda yer alıyor.

Bu sen ilk defa karşımıza çıkan Sinematik Mod, sığ alan derinliğini otomatik olarak ekliyor. Dilerseniz odağı çekim yaptıktan sonra da kaydırabiliyorsunuz.

iPhone 13 Pro Max fiyatı: Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 13 serisinin Türkiye fiyatı konusunda geçtiğimiz günlerde bir video hazırlamıştık. Evet, ABD fiyatları üzerinden bir hesaplama yapıldığında ortaya çıkan fiyatlar dudak uçuklatıyor. Ancak firmaların ülkelere göre özel fiyatlandırmalar uyguladığını ve Apple’ın da bunu yaptığını belirtmekte fayda var.

Türkiye fiyatı gelene kadar en kötü ihtimali öğrenmek istiyorum! diyenler için ABD fiyatı üzerine ülkemizdeki vergileri eklediğimizde ortaya çıkan tablo şu şekilde;

iPhone 13 Pro Max Türkiye fiyatı açıklandı

  • Dolar Fiyatı: 1099 dolar
  • Vergisiz Fiyatı: 9276 TL
  • Kültür Bakanlığı Payı: 93 TL (Yüzde 1)
  • TRT Bandrol Ücreti: 5148 TL (Yüzde 10)
  • ÖTV Payı: 2780 TL (Yüzde 50)
  • KDV Payı: 2780 TL (Yüzde 18)
  • Toplam Vergi: 8948 TL (Yüzde 96)
  • Hesaplanan Satış Fiyatı: 18224 TL
  • Açıklanan Resmi Fiyat: 17.999 TL

Ancak ülkemize özel bir fiyatlandırma yapmayı tercih eden Apple, iPhone 13 Pro Max için 17.999 TL’lik bir fiyat etiketi belirledi. Ne yazık ki bu fiyatlandırma, düz hesaptan çok da farklı değil. İki sayı arasında sadece 250 TL civarında bir değişim olması dikkatlerden kaçmadı. 256 GB olan modele baktığımızda 18.999 TL, 512 GB olan model 20.999 TL ve son olarak 1 TB olan model ise 22.999 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki bu fiyatlar ülkemizdeki tüketicileri pek de memnun etmeyecek gibi duruyor.

iPhone 13 serisinin özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle iPhone 12 Pro Max ile karşılaştırdığımızda beklentileri karşıladı mı? iPhone 13 ProTürkiye fiyatı başta olmak üzere özelliklerden tasarıma kadar tüm detaylar konusundaki görüşlerinizi yorumlar bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz.

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz