Ana Sayfa AirPods Apple, 2021 yılı bitmeden bu ürünleri tanıtabilir

Apple, 2021 yılı bitmeden bu ürünleri tanıtabilir

0

Apple, geçtiğimiz günlerde California Streaming etkinliğinde en yeni iPhone 13 modellerini kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. Seride 4 farklı telefonu tanıtan şirket Watch Series 7‘yi de bu etkinlikte duyurdu. Ayrıca cihazlarla ilgili aksesuarlar da etkinlik sonrası sergilendi.

Türkiye dahil bir çok ülkede gündem olan iPhone 13 serisi, Watch 7 Series ve yeni iPad’ler şirketin çıkarmış olduğu yeni ürünlerdi. Ancak Apple, bununla yetinmeyecek. Bu yıl bitmeden, ikinci bir etkinlikle birlikte yeni ürünler tanıtılabilir. Muhtemel ürünler arasında MacBook Pro, yeni Mac Mini ve AirPods 3 yer alıyor. Etkinlik için iddia edilen tarih ise Kasım ayı olabilir.

M1X Mac Mini

İkinci güz etkinliğinde duyurulması muhtemel bir diğer ürün M1X işlemcili Mac Mini. Geçtiğimiz yıl MacBook ve Mac serilerinde M1 çipini kullanan ve fazlasıyla verim alan Apple, 2021 yılındaki modellere M1X çipini entegre edecek. Ayrıca çok daha performanslı ve verimli olması beklenen M1X çipi, ilk olarak yeni Mac Mini’de karşımıza çıkacak.

14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri

İddialara göre Apple, bu yıl iki yeni MacBook Pro tanıtacak. 14 ve 16 inçlik iki model ile 2021 yılını verimli kapatmak isteyen şirket, önceki modellere göre tasarımsal değişiklikler yapacak. Bu yıl çıkacak 14 inçlik MacBook Pro, geçen yılki 13 inçlik modelin yerine geçecek.

16 inçlik MacBook Pro’da ise geçen yıla nazaran boyut farkı olmayacak. Bunun dışında 13 inç ile 14 inçlik modeller arasında muhtemelen boyut farkı bulunmayacak; yalnızca çerçeve oranı düşecek.

MacBook Pro’larda yaşanacak bir başka değişiklik kenarlarda bizi karşılayacak. Analist Ming-Chi Kuo yeni MacBook Pro modellerinin mevcut modeller gibi kavisli kenarları olmayacağını söyledi. Kuo’ya göre yeni modeller, iPhone 12’ye benzeyen düz kenarlı bir tasarımı benimseyecek.

Mevcut 16 inçlik MacBook Pro’daki ısı borusu yeni modellerde de yer alacak. Geçtiğimiz yıl MacBook Pro’larda termal sistemini yenileyen şirket, bilgisayardaki ısı borusunun boyutu arttırıp termal pedler ekledi.

Ayrıca 2016’dan beri kullanılan Touch Bar hayatımızdan çıkacak. Yeni Macbook Pro’larda yaklaşık 5 yıldır kullanılan Touch Bar, yerini tuşlara bırakacak. Bunun sebebi ise kullanıcıların “dokunmatik bara yeterli ilgiyi göstermemesi” olduğu düşünülüyor.

AirPods 3

Birçok kaynak tarafından edinilen bilgiler, yeni AirPods’ların kullanıcılarla buluşmaya hazır olduğu yönünde. Aslında AirPods 3‘ün geçtiğimiz gün yapılan etkinlikte tanıtılacağı düşünülüyordu. Ancak Apple ufak bir ters köşe yaparak bu kulaklıkları sonraki etkinliğe bıraktı.

Yeni AirPods 3, daha kısa gövdeli ve yeniden tasarlanmış şarj kutusuyla birlikte resmiyet kazanacak. Bu açıdan kulaklıklar AirPods Pro‘lara benzeyecek. Lakin fiyat açısından daha uygun olacak. Ek olarak Aktif Gürültü Engelleme gibi özellikler kulaklıkta bulunmayacak.

Bu ürünlerin dışında Apple, şu modeller üzerinde çalışıyor:

  • MacBook Air
  • iPad Air
  • AirPods Pro
  • iPhone SE 3
  • iMac
  • Mac Pro

Ancak bu ürünler 2021 yılının sonuna yetişmeyecek. Yukarıdaki ürünler muhtemelen 2022 yılı itibariyle hayatımıza dahil olacak.

Peki bu listede yer alan ürünler arasında sizi en çok heyecanlandıran hangisi? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz