Ana Sayfa AirPods AirdPods kullanıcıları mutlu: Beklenen özellik sonunda geldi!

AirdPods kullanıcıları mutlu: Beklenen özellik sonunda geldi!

0

Apple, geçtiğimiz günlerde yayınladığı iOS 15 ile birlikte bir çok soruna çözüm buld ve yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmuştu. Bunlardan bazıları; Uzamsal ses özelliği, portre modu, Spotlight, canlı metin gibi farklı özellikleri bünyesinde barındıran yeni işletim sistemi, AirPods kullanıcıları için de yeni özellikleri barındırıyor.

Kullanıcılar bu özelliğin pek farkında olmasa da, AirPods Pro ve AirPods Max için iOS 14 sonrası sunulan farklı bir özellik mevcut. Uzamsal Ses Kafa Takibi adı verilen bu teknolojiyle, desteklenen bir filmi veya diziyi izlerken kafanızı çevirdiğiniz yöndeki sesleri duyabiliyorsunuz.

Uzamsal Ses Kafa Takibi nasıl kullanılır?

Bir süre önce Apple, Uzamsal Ses Kafa Takibi teknolojisini Apple Music’e de getirmek için çalışmalar başlattığını belirtmişti. Kesin bir tarih paylaşmaktan kaçınan ve sonbaharı işaret eden şirket, iOS 15 ile birlikte Apple Music desteğini de kullanıma sundu. Artık kullanıcılar, desteklenen bir müzik parçasını dinlerken, kafalarını çevirdikleri yöne göre farklı enstrümanlar veya vokaller duyabilecekler.

Daha önce bu özelliği test etmemiş Apple AirPods Pro ve AirPods Max kullanıcıları, cihazlarını iPhone’a bağladıktan sonra, Ayarlar > Bluetooth sekmesine gidip, Nasıl Çalıştığını Gör ve Duy butonuna tıklayarak bu özelliği test edebilirler. Uzamsal Ses Kafa Takibi’nden memnun kalmayan kullanıcılar, Denetim Merkezi‘ni açıp sonra ses yüksekliği denetimini basılı tuttuktan sonra, Konumsal Ses butonuna basarak özelliği devre dışı bırakabilir.

iOS 15’in yayınlanması sonrasında Apple Music için de kullanılabilir olan özellikle desteklenen parça sayısı şu an sınırlı. Buna karşın, Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu ve Paramount+ gibi popüler yayın akışı platformları Uzamsal Ses Kafa Takibi özelliğini destekliyor. Gelecek dönemde, YouTube ve Vimeo‘nun da bu teknolojiye yönelik güncellemeler yayınlaması bekleniyor.

Peki siz Apple’ın bu teknolojisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz