Ana Sayfa Apple Apple Watch Series 7 vs Watch Series 6 : Hangisi daha iyi?

Apple Watch Series 7 vs Watch Series 6 : Hangisi daha iyi?

0

Apple, geçtiğimiz günlerde ‘California Streaming’ etkinliğinde en yeni akıllı saati, Watch 7 Serisini tanıttı. Ancak şirket, bu serinin ne zaman satın alınabileceği konusunda pek bir açıklama yapmadı.

Aslında Apple Watch 7 serisini incelemek için biraz daha zamanımız var demek oluyor bu durum. Watch Series 6 hala satın alabileceğiniz en mantıklı saat olabilir çünkü Watch Series 7 biraz daha pahalı olabilir, dilerseniz Watch 7 ve 6 series karşılaştırmasını bir yapalım.

Özellikler

Apple Watch Seri 7 Apple Watch Serisi 6
Giriş ücreti 399$ 399$
Boyutlar 41 mm, 45 mm 40 mm, 44 mm
Ekran Her zaman açık Retina LTPO OLED ekran Her zaman açık Retina LTPO OLED ekran
Parlaklık 1.000 nit 1.000 nit
Kasa malzemeleri Alüminyum
Paslanmaz Çelik
Titanyum
Alüminyum
Paslanmaz Çelik
Titanyum
Renkler Alüminyum :  Mavi, Yeşil, Gece Yarısı, Ürün(RED), Starlight
Paslanmaz çelik: Altın, Grafit, Gümüş
Titanyum: Uzay Siyahı (DLC), Gümüş
Alüminyum: Mavi, Altın, Ürün(KIRMIZI), Gümüş, Uzay Grisi
Paslanmaz çelik: Altın, Grafit. Gümüş
Titanyum: Uzay Siyahı (DLC), Gümüş
Ekran koruması Ion-X cam (alüminyum)
Safir kristal (paslanmaz çelik ve titanyum)
Ion-X cam (alüminyum)
Safir kristal (paslanmaz çelik ve titanyum)
Dayanıklılık 50m su geçirmezlik
IP6X toza dayanıklılık
Yüzde 50 daha kalın ön kristal
50m su geçirmezlik
Pil 18 saate kadar
USB-C manyetik hızlı şarj kablosu
18 saate kadar
USB-A manyetik şarj kablosu
Sağlık sensörleri Kan oksijen sensörü
Elektrikli kalp sensörü
3. nesil optik kalp sensörü
Düşme algılama
Kan oksijen sensörü
Elektrikli kalp sensörü
3. nesil optik kalp sensörü
Düşme algılama
Diğer sensörler İvmeölçer
Ortam ışığı
Barometrik altimetre
Pusula
GPS
Jiroskop
İvmeölçer
Ortam ışığı
Barometrik altimetre
Pusula
GPS
Jiroskop
Bağlantı GPS üzerinde hücresel + Hücresel veri
Wi-Fi 802.11b/g/n (2.4GHz, 5GHz)
Bluetooth 5.0
GPS üzerinde hücresel + Hücresel veri
Wi-Fi 802.11b/g/n (2.4GHz, 5GHz
Bluetooth 5.0

Tasarım 

Watch Series 7, yine alışık olduğumuz bir tasarıma sahip, ancak köşeleri Series 6’dan biraz daha yuvarlak. Bunları birlikte giymediğiniz sürece, muhtemelen farkı, fark etmeyeceksiniz bile.

En büyük fark, Series 7’nin daha büyük ekranla gelmesi. Series 7, Series 6’nın 40 mm ve 44 mm’den daha fazla 41 mm ve 45 mm boyutlarında mevcuttur. Sonuç olarak, Seri 7’de ekranın etrafındaki çerçeveler çok daha küçüktür. Yüzde 40 daha ince çerçevelere ek olarak, Series 7’nin ekranı, bir kasa içinde gerçek uçtan uca bir his vermek için sarma etkisine sahiptir. Bu, Seri 6’dan çok daha büyük değil

Hem 7 Serisi hem de 6 Serisi her zaman açık ekranlara sahip, ancak Apple’a göre 7 Serisi iç mekanlarda yüzde 70 daha parlak.

Dayanıklılık

Apple Watch 7 Series, 6 serisine göre daha güçlü, çizilmeye ve çatlamaya karşı daha dayanıklı. Bunun nedeni ise Watch 7 serisinin ekranında ki kristal ekran kaplamasıdır. Ayrıca Series 7, IP6X toz geçirmezlik sertifikasına sahip, Series 6’da ise böyle bir sertifika yok. Her iki saat de 50 metre su geçirmezlik derecesine sahip.

Ek özellikler

Her iki saat de watchOS 8 çalıştırırken, Series 7’nin ekranı arayüzde büyük bir fark yaratıyor. Apple, daha büyük ekrandan yararlanmak için watchOS’u geliştirdi, böylece artık metinler yazmak için tam bir klavyeye sahip, bu da Seri 6’da bulamayacağınız bir şey.

Renkler ve kordonlar

Her iki saat de alüminyum, paslanmaz çelik veya titanyum olarak mevcut. Alüminyum modellerin renk seçenekleri, iki model arasında farklılık gösterebilir. İşte renk seçenekleri…

Apple Watch Seri 7 Apple Watch Serisi 6
Alüminyum Mavi, Yeşil, Gece Yarısı, Ürün(KIRMIZI), Yıldız Işığı Mavi, Altın, Ürün(KIRMIZI), Gümüş, Uzay Grisi
Paslanmaz çelik Altın, Grafit, Gümüş Altın, Grafit, Gümüş
Titanyum Uzay Siyahı (DLC), Gümüş Uzay Siyahı (DLC), Gümüş

Kordonlara gelince, Series 6 kayışlarının tümü Series 7 saatle uyumludur.

Performans

Apple, Series 7 tanıtımında CPU ile alakalı herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ayrıca sitesinde bununla alakalı bir bildiri de yayınlamadı. Sonuçlar, Series 6 saatiyle aynı S6 işlemciye sahip olduğunu veya muhtemelen çok az geliştirilmiş bir S7 yongasına sahip olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, her yıl tanıtılan Watch serilerinde performans hep üst kısımlara taşınıyor. Umuyoruz ki Watch 7 series, 6 Serisine göre daha hızlı olur.

Saatlerin her ikisi de hücresel bağlantı için aynı LTE çipine sahip, bu nedenle 5G arıyorsanız, Seri 8’i beklemeniz gerekecek.

Pil ve şarj

Apple Watch 6 Series, önceki modellerle aynı olarak 18 saatlik pil ömrüne sahip ve Series 7’nin de öyle olduğunu varsayıyoruz. Bu, günü geçirmeniz için yeterli, ancak uyku takibi yapmak istiyorsanız saati şarj etmeniz gerekecek.

Series 7’nin ciddi bir avantajı var. Apple’ın yeni saati, Apple’ın Series 6 modelinden yüzde 33 daha hızlı şarj olacağını iddia ettiği yeni bir USB-C şarj kablosu aracılığıyla hızlı şarjı destekliyor. sekiz saatlik uyku takibini de kapsayabilir.

Sensörler ve özellikler

Nesiller arasında ilk kez, sağlık ve fitness takibi söz konusu olduğunda iki saat arasında hiçbir fark yok. İşte iki saatin de kapsadığı özellikler…

  • Kan oksijen sensörü
  • Elektrikli kalp sensörü
  • 3.gen optik kalp sensörü
  • Düşme algılama
  • İvmeölçer
  • Ortam ışığı
  • Barometrik altimetre
  • Pusula
  • GPS/GNSS
  • Jiroskop
  • Mikrofon

Series 7’nin tanıtımı sırasında Apple, Series 7’nin artık bir antrenman sırasında uygunsuz bir düşüşü algılayabilen ve gerektiğinde acil servisleri arayabilen genişletilmiş düşme algılama özelliğini sergiledi. Ancak bu, yalnızca Series 7’ye özgü olmayan bir watchOS 8 özelliğidir ve Series 6 ve diğer saatlerde de aynı şekilde çalışmalıdır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz