Ana Sayfa Apple Apple, iPhone 13’te sinema modunun nasıl çalıştığını açıkladı

Apple, iPhone 13’te sinema modunun nasıl çalıştığını açıkladı

0

Apple geçtiğimiz gün düzenlediği ‘California Streaming’ etkinliğinde en yeni iPhone modellerini tanıtmıştı. Etkinlikte tanıtılan iPhone 13 ailesinin tasarımı, bir önceki nesle göre aynı olsa da kamera tarafında büyük değişiklikler var.

Şirket, iPhone 13’teki Sinema modu hakkında verimli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Ayrıca, Sinema Modu farklı tepkiler alsa da, çoğu kullanıcı bu modun faydalı olacağını düşünüyor. Bir Apple yöneticisi, Sinema Modunun nasıl çalıştığını ve özelliğin arkasındaki düşünce sürecini açıkladı;

Videoya yüksek kaliteli bir alan derinliği getirmenin [Portre Modundan] çok daha zorlu olacağını biliyorduk,” diyor Drance. “Fotoğraflardan farklı olarak video, el sıkışma da dahil olmak üzere çekim yapan kişi olarak hareket edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu da Sinema Modunun özneler, insanlar, evcil hayvanlar ve nesneler arasında çalışabilmesi için daha da yüksek kaliteli derinlik verilerine ihtiyacımız olacağı anlamına geliyordu ve her kareye ayak uydurmak için sürekli olarak bu derinlik verilerine ihtiyacımız vardı. Bu otomatik odaklama değişikliklerini gerçek zamanlı olarak oluşturmak, yoğun bir hesaplama iş yüküdür.

Apple yöneticisi, Sinematik Modu’n A15 Bionic ve Neural Engine’e büyük ölçüde güvendiklerini açıklıyor. Sinema Modu, Dolby Vision HDR’de ve kodlama için gerekli Neural Engine’de de mevcut. Ayrıca Portre modu için canlı önizleme modu eklemek genellikle zor bir işlem olsa da Apple bunu başından beri yapıyor.

Sinematik Mod nasıl ortaya çıktı?

Apple, daha iyi bir video deneyimi için uzun süredir çalışıyordu. Mühendisler film yapımı hakkında beyin fırtınası yaptı ve ilgili yolları keşfetmeye başladı. Daha sonra mühendisler, sinematografi tekniklerini ve gerçekçi odak geçişlerini uygulamanın yollarını araştırdı. Apple klasik tekniklerden ilham aldı ve modern bir dokunuşu ortaya çıkardı.

Tasarım süreci, Avedon ve Warhol gibi portre sanatçılarının eserlerini incelemeyi içeriyordu. Bazı durumlarda ekip orijinal parçaları incelemek için ziyaret etti ve Sinema Modu’nu geliştirmek için benzer bir süreç kullandı.

Sinematik Mod Tam Olarak Nedir?

Apple’ın yeni telefonları, profesyonel kameraların odak özelliklerini taklit edebilen sinematik bir moda sahip olurken, görüntü etabında sahnenizi belli hususlara otomatik olarak odaklama imkanı tanıyor. Örneğin, arka plandaki herkes bulanıkken, ön plandaki birisi net biçimde görünebiliyor ve daha da önemlisi, ön plandaki bir karakter, geriye dönüp baktığında, odağı geridekilere kaydırabiliyor.

Peki siz Sinematik Mod hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı eksik etmeyin…

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz