Ana Sayfa Apple Apple teslim mi oldu? iPhone Type-C ile şarj olabilir!

Apple teslim mi oldu? iPhone Type-C ile şarj olabilir!

0

Avrupa Birliği Komisyonu bugün ortak şarj aleti için bir toplantı yapacak. Komisyon, cep telefonları, tabletler ve kulaklıklar için ortak bir şarj cihazına yönelik yasal bir öneri sunmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği temsilcileri, çevre için daha iyi ve kullanıcılar için daha uygun olacağı iddiasıyla on yıldan fazla bir süredir ortak şarj aleti üretilmesi için önerilerde bulunuyordu.

Ancak Apple, bu öneriye tamamen karşı çıkıyor. Konuyla ilgili Reuters’a açıklamalarda bulunan bir yetkili ise, komisyonun şarj aletlerinin ‘cihaz satışlarından ayrılmasını ve her model için uyumlu olacak yeni bir şarj portu önereceğini’ söyledi. Apple ise, bağlayıcıları tek bir türe uymaya zorlayacak kuralların yenilikleri etkileyerek bir elektronik atık yığını yaratabileceğini ve tüketicileri rahatsız edebileceğini söyledi.

Avrupa birliği yıllardır bunun için uğraşıyor

Avrupa Birliği yöneticisi ve AB milletvekilleri on yıldan fazla bir süredir bu konu hakkında tartışıyor. Çünkü böyle bir adımın, çevre için daha iyi olacağını düşünüyorlar. Ayrıca kullanıcılar için de daha uygun olacağı konusunda hemfikirler.

Bununla birlikte, Apple ortak şarj aleti yasasına şiddetle karşı. Rakip Android tabanlı cihazlar, USB-C konnektörleri ile şarj olurken, iPhone cihazlar ise Lightning kablosuyla şarj oluyor. Reuters, komisyon üyelerinin ne istediklerini de yazdı. Bir yetkiliye göre, komisyon şarj aletlerinin satışını cihazlardan ayırmayı istiyor.

Teknoloji şirketi Apple, tek bir şarj aleti türüne uymaya zorlayan kuralların gelişmeye ve yeniliğe aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca şirket, bir elektronik atık yığınına neden olabileceğini ve tüketicileri rahatsız edebileceğini ekledi.

Peki sizin düşünceleriniz nedir? Yorumlarınızı eksik etmeyi unutmayın..


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz