Ana Sayfa Apple iPhone 14 nasıl olacak? Apple, çentikli tasarımın fişini çekebilir!

iPhone 14 nasıl olacak? Apple, çentikli tasarımın fişini çekebilir!

0

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 13 serisinden sonra, ünlü Apple analistleri iPhone 14 hakkında şimdiden yorumlarını yapmaya başladılar. iPhone 13 serisi, tasarım tarafında küçük değişiklerle gelirken, diğer alanlarda ise bir takım yükseltmelerle karşımıza çıktı. Örneğin yeni A15 çip, yüksek yenileme hızına sahip ekranlar ve daha büyük piller.

iPhone 13 serisi henüz ön satışlarda olmasına rağmen bile oldukça popülerlik yakaladı. Ayrıca yurtdışındaki kullanıcıların bir kısmı, yeni iPhone’lara kavuşmak için yine mağaza önlerinde kuyruk oluşturdular. Ancak iPhone 13 serisinin iPhone 12’lere kıyasla çok büyük bir tasarım değişikliğiyle gelmediği ortada. Dolayısıyla Apple’ın asıl hamlesini iPhone 14 ailesiyle birlikte yapması bekleniyor. Peki iPhone 14 serisinde ne gibi değişiklikler görülecek.

iPhone 14, çentikli tasarımın fişini çekecek

Apple, iPhone X ile başlattığı çentik serüvenini bir türlü sonlandıramadı. Ancak Bloomberg’den Mark Gurman’ın yorumlarına göre iPhone 14 serisi, günümüz trendlerine uyarlanan ekranlar ile gelecek.

Kısa süre önce yayınlanan bir programda iPhone 14 tahminlerinde bulunan Mark Gurman, iPhone 14’lerin giriş seviyesi ve Pro modellerinden yepyeni tasarımlar olacağını dile getirdi. iPhone 13 serisinin tasarım olarak iPhone 12’lerden çok az farkla geldiğini belirten Gurman, Apple mühendislerinin iPhone 14’te büyük bir tasarım yinelemesi yapacağına dikkat çekti.

Tahminlere göre yeni iPhone 14 serisi 2022 yılında piyasaya çıkacak ve Apple, ekranın üzerindeki çentikleri kaldıracak. Ayrıca telefonlar, üst düzey Android telefonların sahip olduğu delikli ekranlar ile donatılacak. Bir başka analistlerden Jon Prosser ise, iPhone 14 Pro Max modelinin ekran altı kameraya sahip olma ihtimalinin de olduğunu ifade etti.

Öte yandan Apple’ın, kompakt model olan mini’den vazgeçeceği de bir başka iddia. Satışlarıyla Apple’ı çok tatmin etmeyen mini serisi, iPhone 14 serisinde yer almayacak. Bunun yerine; iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ve yepyeni bir üye olan iPhone 14 Max modeli yer alacak. Ancak bu telefonların özellikleri ve diğer ayrıntıları belirtilmedi. İlerleyen günlerde tüm merak edilenler ortaya çıkacaktır.

Peki siz, daha tanıtılmayan iPhone 14 serisi hakkında ne düşünüyorsunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz