Ana Sayfa Apple Facebook, WhatsApp ve Instagram neden çöktü?

Facebook, WhatsApp ve Instagram neden çöktü?

0

Sosyal medya kullanıcıları için en önemli üç platform dün akşam saatlerinden itibaren erişilemez duruma geldi. Facebook, WhatsApp ve Instagram kullanıcıları durumun özetini Twitter’dan takip etmek zorunda kaldılar.

Saatlerce süren kesinti sonunda çözüldü ve şirket şimdi sorunun neyden kaynaklı olduğuna dair bir açıklama yaptı.

  • Facebook, dünkü kesintisinin arkasında yanlış bir yapılandırma değişikliğinin olduğunu açıkladı.
  • Şirket, sonuç olarak kullanıcı verilerinin güvenliğinin ihlal edilmediğini de sözlerine ekledi.

Facebook ilk olarak sorunu teşhis etme ve sorunun kaynağını bulmak adına yoğun bir çalışma başlattı. Tabi sorun Facebook’un dahili araçlarını ve sistemlerini de devre dışı bırakmıştı. Peki, işin sonuna geldiklerinde soruna gerçekte ne sebep oldu? İşte ekibin söyledikleri:

Mühendislik ekiplerimiz, veri merkezlerimiz arasındaki ağ trafiğini koordine eden omurga yönlendiricilerindeki yapılandırma değişikliklerinin bu iletişimi kesintiye uğratan sorunlara neden olduğunu öğrendi. Ağ trafiğindeki bu kesinti, veri merkezlerimizin iletişim kurma şeklini kademeli olarak etkileyerek hizmetlerimizi durdurdu.

Facebook, bu kesintinin bir sonucu olarak kullanıcı verilerinin güvenliğinin ihlal edilmediğini de vurguladı. Bunun bir siber saldırı veya bilgisayar korsanlığı nedeniyle olabileceği fikrini reddetti.

Facebook bu olayların sonucunda 7 milyar dolar gibi bir para kaybetti ve hisseleri %5 değer kaybetti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı eksik etmeyin.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz