Ana Sayfa Apple Apple, Müşterilerine neden 95 milyon dolarlık geri ödeme yapacak?

Apple, Müşterilerine neden 95 milyon dolarlık geri ödeme yapacak?

0

Apple, arızalı cihazları AppleCare programları sayesinde yeni cihazlar yerine, yenilenmiş cihazlar olarak değiştiriyordu. Apple bu konu kapsamında müşterilerine 95 milyon dolarlık ödeme yapacak. Mahkeme tarafından kabul edilmesi hâlinde ödemenin yaklaşık 68 milyon dolarlık kısmı doğrudan müşterilere aktarılacak.

Teknoloji devi Apple, müşterilerine yeni cihaz yerine yenilenmiş cihaz verdiği gerekçesiyle mahkeme tarafından sunulan 95 milyon dolarlık ödemeyi kabul etti.

ABD müşteri hizmetleri onarım anlaşmasına göre şirketler,  bir müşterinin ürününe hizmet sunarken yeni veya performans ve dayanıklılık bakımından yeniyle eş değer olmak şartıyla yenilenmiş parçalar kullanabilmekteler. Bu durumda Apple herhangi bir yanlış adım atmış gibi görünmese de kullanıcılar, tamir edilen cihazların yeniyle eş değer olmadığını iddia ederek Apple’dan maddi tazminat talep etmişti.

Sadece AppleCare müşterilerine özel

Apple’ın kabul ettiği 95 milyon dolarlık geri ödeme anlaşması, AppleCare Koruma Programı veya AppleCare+ için doğrudan ödeme yapan veya 20 Temmuz 2012’den sonra iPhone Yükseltme Programı’na dâhil olan müşterileri kapsamakta.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz