Ana Sayfa Apple Apple yine zorda! iPad Mini yeni bir sorunla gündemde!

Apple yine zorda! iPad Mini yeni bir sorunla gündemde!

0

Apple, 14 Eylül ‘California Streaming‘ etkinliğinde tanıttığı yeni iPad Mini 6 modeliyle kullanıcılarını oldukça sevindirmişti. Tasarım anlamında incelmiş ve Apple’ın en güçlü işlemcisi olan A15 Bionic işlemcisini kullanan bu cihaz, birçok önemli özelliği ile tablet pazarının iddialı oyuncularından biri.

iPad Mini 6, son zamanlardaki hatalarıyla birlikte kullanıcıları endişelendirmişti. Cihaz, ‘Jelly Scrolling’ sorunu ile birdaha gündeme geldi. Ekranın bir kısmının diğer kısmından daha hızlı yenileme yapmasıyla ortaya çıkan bu sorun hakkında Apple tarafından talihsiz olarak nitelendirdiğimiz bir açıklama gelmişti. Bu açıklamada “Jelly Scrolling” olayı her LCD ekranda bulunan bir “durum” olarak nitelendirilmişti.

iPad Mini ekranları sorunlu mu?

Kullanıcıların bahsettiği sorunlar şu şekilde; bir ögeye dokunup basılı tutma gibi ekrana normalden bir miktar daha fazla kuvvet uygulandığı durumlarda yaşanıyor. Özellikle cihazlar koyu temaya ayarlandığında belirginliği artan bu durum, kullanıcıları oldukça rahatsız etmiş olacak ki birçok platformdan firma topa tutuluyor.

Durumu her yerde paylaşan ve diğer kullanıcılardan da kendi cihazlarındaki durumu paylaşmalarını isteyerek bir “geri çağırma” kampanyası başlatmak isteyen kullanıcılar, durumu oldukça detaylı bir şekilde anlatmış.

Kullanıcı yorumları genellikle ekrandaki sorunların (Jelly Scrolling ile benzer şekilde) cihaz dik tutulduğu zamanlarda ortaya çıktığını söylüyor. Cihazı dik şekilde tutan kullanıcılar ekranın bazı bölgelerinde göçme hissi gibi veya renk bozulması olduğunu vurguluyor.

Sorun burda bitmiyor tabi, ekrandaki bu hata ile karşılaşan kullanıcılar Apple ile iletişme geçiyor ve değişim talebini istiyor. Değişimi onaylanan kullanıcılara yeni iPad Mini geldiği halde ekran sorunu devam ediyor, kullanıcıların yorumları bu yönde.

Apple ne yapacak?

Gündemde olan bu sorun Jelly Scrolling sorunundan daha ciddi. Tabi bu durumda kullanıcılar para ödedikleri bu cihazlar hakkında söz hakkına sahipler.

Apple’ın bu konuda ne yapacağı ise çok merak ediliyor, Şirketin ürünleri geri çağırma politakası gündemde fakat Apple’ın geçmişinde Cihaz geri çağırma pek görülen bir durum değil.

Bazı Apple servis merkezi çalışanları geri çağırma olasılığı üzerinde dursa dahi teknoloji çevreleri bunun olacağına pek ihtimal vermiyor. Durumu yaşayan kullanıcılara ise servis merkezlerinden cihaz değişimi talep etmeleri öneriliyor. Ancak eğer cihazda gerçekten bir sorun varsa, kullanıcılar sonu olmayan bir değişim döngüsüne girecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz