Ana Sayfa Apple iOS 15’teki bir sorunu Google çözdü

iOS 15’teki bir sorunu Google çözdü

0

Apple yeni ürünlerini tanıtmasının ardından iOS 15 sürümünü de tanıttı. iOS 15 destekleyen modeller güncellemeyi aldı fakat, kullanıcılar bir çok sorunla karşılaştı. Kullanıcılar iCloud depolamayla ilgili sorunlar yaşarken, kimi kullanıcı ise Apple Watch’ın maskeyle kilit açamaması sorunundan şikayetçiydi.

Apple bu sorunların çoğunu giderdi ama gündemde yeni bir sorun var ve bu sorun, Google’dan kaynaklı bir hatadan kaynaklanıyor.

iOS 15’te, Google sayfalar AMP olarak görüntülenemiyor

Teknoloji devi Google, web siteleri iyileştirmek adına sürekli olarak güncellemeler yapıyor ve kullanıcıların deneyimini arttırmak için iyileştirmeler yapıyor. Geçtiğimiz aylarda Android uygulamasında AMP sayfalarını arama sonuçlarından kaldıran şirket, görünüşe bakılırsa bunu iOS 15 ile beraber iPhone’lardan da kaldırdı.

iOS 15’in Safari uygulamasını kullanan kullanıcılar, bir arama gerçekleştirdiğinde bunlar artık AMP olarak görüntülenemiyor. Apple yetkilileri sorunun iOS 15’te olmadığını belirtirken, Google ise çözüm için uğraştıklarını ifade etti.

Google’ın arama sorumlusu Danny Sullivan, paylaştığı bir twett ile AMP bağlantı sorununun kendilerinden kaynaklı bir sorun olduğunu belirtti. Sullivan, yakında bir güncelleme olacağını ve bu sorunun giderileceğinin sözünü de verdi. Peki AMP sayfalar nedir?

AMP nedir?

Açılımı ”Accelerated Mobile Pages” yani ”Hızlandırılmış Mobil Sayfalar” anlamına gelen AMP, Google’ın geliştirdiği framework araçları arasında yer alıyor. AMP teknolojisinin temel amacı, Google üzerinde dolaşım sağlayan kullanıcıların web sitelerine erişimlerinin hızlandırılması olarak belirtiliyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar sayfaların geç açılması sebebiyle başka sitelere yönlenmiyor ve erişim sağlamak istedikleri siteye milisaniyeler içerisinde ulaşabiliyor.

AMP kodlaması web siteler üzerindeki tüm sayfalara yapılabildiği gibi, site içerisinde seçeceğiniz bazı sayfalara da tek tek kodlanabiliyor. Hem kullanıcılara hem de site sahiplerine kolaylık sağlayan bu önemli teknoloji, özellikle mobil kullanımlar için tasarlanıyor. Mobil cihazlarda kullanılan web tarayıcılarında yapılan gezintilere büyük bir sürat katan AMP teknolojisi, fark yaratan etkisiyle oldukça işlevsel bir hâl alıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz