Ana Sayfa App Store TYP-C ile şarj olan ilk iPhone görüntülendi!

TYP-C ile şarj olan ilk iPhone görüntülendi!

0

Apple yıllarca süren baskılara rağmen Lightning şarj kombinasyonundan vazgeçmedi. Ancak robotik mühendisliği okuyan bir öğrenci, bu durumu tamamen değiştirerek Lightning girişli iPhone’nunu TYP-C olarak değiştirdi.

Üniversite öğrencisi Ken Pillonel, iPhone X’in içine çalışan bir USB-C bağlantı noktası yerleştirdi ve telefonun Lightning yerine USB-C üzerinden şarj olmasını ve veri aktarmasını sağladı.

Peki ama nasıl başardı?

Ken Pillonel, Apple’ın özel C94 konektörünü tersine mühendislik yaparak bir iPhone’a uyan kendi esnek PCB tasarımını yarattı. Pillonel, bu haftaki son videosunda esnek kabloyu ortaya çıkararak, USB-C’li iPhone X’in nasıl şarj edildiğini ve veri aktardığını gösterdi.

Pillonel’in C94 konektörünü tersine mühendislikle nasıl değiştirdiğini ve özel PCB’sini telefonun içine nasıl yerleştirdiğini tam olarak ayrıntılarıyla anlatan tam bir video şu anda yayında.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz