Ana Sayfa Apple Steve Jobs ilk iPhone’u Tanıttığından beri fiyatlar %80 arttı

Steve Jobs ilk iPhone’u Tanıttığından beri fiyatlar %80 arttı

0

Yeni bir araştırmaya göre Steve Jobs, ilk iPhone’u tanıttığından bu yana fiyatlar %80 arttı. Araştırmacılar, iPhone’un fiyatının 2007’den bu yana 400 doların üzerinde bir artışla yüzde 81 arttığını belirtken, Bu yapılan çalışma, yıllar boyunca dünyanın her yerinden akıllı telefonların fiyatının incelenmesi ve orijinalinin fiyatını ele alınmasından sonra açıklandı.

Araştırmacılar şunları da kaydetti:

“ABD’de 2007’de ve sonraki yıllarda diğer ülkelerde piyasaya sürülmesinden bu yana, iPhone fiyatları dünya genelinde %81 arttı. Bu, 2021’de en son amiral gemisi iPhone modelinin mevcut olduğu 38 ülkenin her birinde eskisinden daha fazla 437 dolara mal olacağı anlamına geliyor.”

Fiyatlar neden artıyor?

Fiyat artışına teknolojik gelişmeler ve üretim maliyetlerinde düzenli artışlar eşlik ediyor. Ayrıca, enflasyon ve Apple’ın fiyatları yükseltmek zorunda kalması fiyat artışını hızlandırıyor. Araştırmacılar şöyle diyor:

“Birçok ülke 2007’den bu yana, satın alma gücünde enflasyon ve büyüme yaşadı. Araştırmamız Apple’ın iPhone fiyatlarını yerel enflasyon oranlarından %26 daha fazla artırdığını gösteriyor. Amiral gemisi bir iPhone’un yerel olarak satın alınabilirliğinin dünyanın dört bir yanındaki insanlara, satın alabilecekleri ilk modellerden gerçek anlamda 154$ daha pahalıya mal olduğu anlamına geliyor.”

Peki siz iPhone fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz