Ana Sayfa Apple Çinli öğrenciler, iPhone 12 Pro Max yüzünden Apple’a dava açtı

Çinli öğrenciler, iPhone 12 Pro Max yüzünden Apple’a dava açtı

0

Apple, kutularından şarj cihazlarını kaldırdığından beri kullanıcılar bir hayli üzgün. Çin’deki öğrenciler ise bu duruma farkındalık yaratmak adına Apple’a dava açtılar.

Üniversite öğrencileri, Çin’de iPhone ile şarj cihazını birlikte vermediği için Apple’a dava açtı. Öğrenciler, Apple’ın bir öğrenciye iPhone 12 Pro Max için duvar şarj cihazı, sözleşme ihlali için 100 yuan ve yasal masrafları karşılamasını talep ediyor.

Öğrenciler online olarak katıldığı duruşmada, iPhone 12 Pro Max ile birlikte verilen USB-C – Lightning kablosunun diğer şarj cihazlarıyla uyumlu olmadığını ve bu nedenle telefonlarını şarj edemediklerini savundu.

Öğrenciler ayrıca Apple’ın MagSafe şarj cihazlarını zorlamak için bir duvar adaptörünü yeni iPhone’larla bir araya getirmediği için yalnızca çevresel kaygıları kullandığını savundu.

Davacılar ayrıca, rapora göre kablosuz şarj cihazlarının kablolu şarj cihazlarından daha fazla enerji harcadığından, Apple’ın MagSafe şarj cihazlarını tanıtmak için yalnızca çevresel kaygıları kullandığını savundu. Raporda, iki tarafın mahkemeye ek delil sağlama sürecinde olduğu belirtildi. Dava, bu ay kamu yararına davalar için düzenlenen bir yarışmada sunuldu.

Bu durum Apple’ın başına ilk kez gelmiyor. Şirket Brezilya’da sattığı iPhone’lar için 2 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Fransa’da ise yerel yasalara uymak için oldukça benzersiz bir ambalajla yaptığı kulaklıkları kutunun içerisine koymak zorunda kalmıştı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz