Ana Sayfa Apple Mac cihazlar için Safari 15.1 güncellemesi neler sunuyor?

Mac cihazlar için Safari 15.1 güncellemesi neler sunuyor?

0

Apple kullanıcıları, Safari uygulamasını yıllardır beri severek kullanıyor. Çoğu kullanıcı ikinci bir tarayıcı yüklemeden Safari ile yollarına devam etmekte. Apple ise, kullanıcıların işlerini daha da kolaylaştıracak güncellemeler ile Safari’yi geliştirmeye devam ediyor.

Safari’nin şu an en son ana sürümü olan Safari 15’in üzerine bir ara sürüm eklendi. Yayınlanan Safari 15.1 güncellemesi ile gözünüze çarpacak bir değişim var.

Söz konusu güncelleme yalnızca macOS Catalina ve Big Sur kullananlara yayınlandı. Zira gelen değişiklik zaten Monterey sürümünde yer alıyor.

Safari 15.1, üst çubuğun tasarımını değiştiriyor

Apple’ın son yıllardaki tasarım anlayışını incelediğimizde bolca saydamlık ve oval kenarlar görüyoruz. Bunun bazen abartıldığını düşünebilirsiniz, zaten Apple da son Safari sürümünde bunun farkına varmış. macOS Monterey yayınlandığında Safari tarayıcısının üst çubuğu opak bir tasarıma geçmişti. Daha önce saydam olan bu tasarım, son sürümü kullananlarda zaten opak haldeydi.

Safari 15.1 ile birlikte üst çubuk, tasarımsal olarak opak bir hale geliyor. Ancak siz saydam tasarımı tercih ediyorsanız ayarlardan seçim yapabilirsiniz. Yine de varsayılan olarak opak tasarım devrede olacak.

Bu yeni sürümü Big Sur ve Catalina kullanıcıları, Ayarlar’daki Sistem Tercihleri>Güncelleştirmeler bölümünden indirebilir. Monterey kullananların ise herhangi bir şey yapmasına gerek yok.

Safari, kendi çapında Chrome’un büyük bir rakibi

Windows bilgisayarlarda Microsoft Edge tarayıcısı önyüklü olarak bizleri karşılıyor. Bu tarayıcı Chromium tabanlı olsa da bazı insanlar yeni Edge’i sadece Chrome indirmek için kullanıyor. macOS cephesinde ise durum daha farklı, zira Safari oldukça iyi bir deneyim sunuyor.

Zira tarayıcı Apple tarafından, Apple cihazlar için geliştirilmekte. Bu da en yüksek stabiliteye sahip bir yazılımı ortaya çıkarabiliyor. Safari her ne kadar Chrome’daki özelliklerin bir kısmına sahip olmasa da ev kullanıcıları için vazgeçilmezlerden biri.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz