Ana Sayfa Apple Apple’a Type-C konusunda tepkiler büyüyor

Apple’a Type-C konusunda tepkiler büyüyor

0

Avrupa birliği, geçtiğimiz günlerde şarj kablolarının belli bir standartta olmasını yönünde komisyonda bu durumu dile getirmişti. Avrupa Komisyonu tarafından alınan karara göre Apple, yakında Lightning teknolojisinden vazgeçebilir.

Tabi ki Apple, bu duruma itiraz etti. Apple’ın itirazını reddeden Avrupa Parlamentosu tüketici koruma komitesi başkanı Anna Cavazzini, Type-C teknolojisinden daha iyi bir teknoloji ortaya çıkarsa kuralın esnetilebileceğini açıkladı. Ayrıca yetkililer, standardizasyonun en erken 2024 yılında yürürlüğe gireceğini belirtti.

Apple’a Type-C’ye geçecek mi?

Apple, MacBook ve iPad modellerinde Type-C standartlarını tercih ediyor fakat şirket, iPhone modelleri için Lightning ısrarına devam ediyor.

Ünlü Apple analistleri, Apple’ın ürettiği Lightning teknolojisinin 25W üzeri güç sağlayamadığını iddia ediyor. Type-C portuna sahip Android cihazlarda bu değerin iki katından fazlası elde edilebildiği için Avrupa Komisyonu cihaz girişlerini standart hale getirmek istiyor.

USB Promoter Group, gelecekteki Type-C cihazları ve kabloları için 240W güç elde edilebileceğini belirtti. Müşterilerini kendi ekosistemine bağlamak için Lightning teknolojisini tercih eden Apple, kablosuz veri aktarımı popülerlik kazandıktan sonra güç kaybetti.

Elektronik atık konusunda katı kurallar oluşturulacağını belirten Avrupa Birliği, tek standart ile bunun mümkün olduğunun altını çiziyor. Yeni yasa ile elektronik atıkta yıllık bin ton azalma görülebileceğini raporlayan Avrupa Birliği, “Bu konuda firmalara önemli bir görev düşüyor.” ifadelerini kullandı. Apple’ın 2024 yılı sonrasında iPhone modellerinde de Type-C standardını benimsemesi bekleniyor.

Peki siz iPhone modellerinin Type-C’ye dönmesini istiyor musunuz? Yorumlarınızı eksik etmeyin…

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz