Ana Sayfa Apple MacOS Monterey sorunları ile gündemde: Kullanıcılar üzgün!

MacOS Monterey sorunları ile gündemde: Kullanıcılar üzgün!

0

Apple, geçtiğimiz hafta macOS Monterey sürümünü yayınladı fakat yeni sürümdeki sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Son olarak kullanıcıların USB HUB ile ilgili sorunlar yaşadığı bildirilirken, şimdi ise buna bir yenisi daha eklendi.

Bir çok forumdaki bilgilere göre macOS Monterey, USB hatasının ardından şimdi de çökme gibi sorunlarıyla karşı karşıya.

macOS Monterey, eski Mac’ler de çökme sorunlarına neden oluyor

Apple’ın kısa süre önce piyasaya sürdüğü macOS Monterey sürümü bir çok kullanıcı tarafından farklı forumlarda paylaşım konusu oldu. Raporlara göre bu sürüme sahip olan eski Mac bilgisayarlar, çökme sorunları yaşıyor ve kullanılamaz hale geliyor.

Buna benzer bir durum MacBook Pro modelinde görülmüştü, Geçtiğimiz yıl yayınlanan macOS Big Sur güncellemesi, MacBook Pro’lar da yine can sıkan sorunları yaşamıştı. Şimdi ise aynı kaderi eski Mac bilgisayarlar macOS Monterey sürümünde de yaşıyor.

Kullanıcıların attıkları Tweetler ise şu şekilde;

Reddit formundaki bir raporda ise macOS Monterey’in, 2017 model iMac’i kullanılamaz hale getirdiğine dair konular açıldı. Bu sürüme yükseltilen iMac, kullanıcıya sistemin yeniden başlatılmasıyla ilgili bildirim gösteriyor ve onay alması durumunda da bu komutu yerini getirmiyor.

Apple ise bu konu hakkında bir açıklama henüz yapmadı. Şirket sadece yayınladığı bir destek belgesinde; ‘MacOS güncellemesi ya da yükseltmesi sırasında elektrik kesilmesi durumunda, ürün yazılımının geri yüklenmesi gerektiği’ sözlerine yer verdi.

Dolayısıyla şu anki yaşanan sorunda da bu yolu takip etmek geçici bir çözüm olacaktır. Yeni düzeltme güncellemesi yayınlanana kadar kullanıcılar, eski sürüme dönüş yaparak bu sorundan geçicide olsa kurtulabilir. Tabii kalıcı çözüm de önümüzdeki günlerde yayınlanacak güncelleme ile gelecektir.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz