Ana Sayfa Apple macOS Monterey sürümü yeni bir hata ile gündemde

macOS Monterey sürümü yeni bir hata ile gündemde

0

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan macOS Monterey güncellemesinden sonra kullanıcılar, sürümde bir çok hata olduğunu farketti. Bilgisayarını macOS Monterey’e yükselten bazı kullanıcılar “bellek sızıntısı” olarak bilinen bir hatayla karşı kaşıya kalmış durumdalar.

Söz konusu sorun, belirli bir macOS işleminin veya uygulamasının arka planda uzun süre boyunca çalışmaya devam ederek anormal derecede yüksek miktarda RAM tüketmesine neden oluyor.

Tüm Mac modellerinde bu sorun olabilir

Bu bellek sızıntısı, geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen 14 ve 16 inç MacBook Pro’lar dahil bir çok Mac modeli etkiliyor. Twitter, Reddit ve Apple Destek Topluluğu’ndaki mesajlara bakılırsa kullanıcıların karşısına sisteminizin uygulama belleği tükendi şeklinde bir uyarı bildirimi çıkıyor.

Etkinlik Monitörü hatayı gösterdi

Sorunu yaşayan Mac sahipleri Etkinlik Monitörü‘ne baktıklarında ise bazı uygulamaların inanılmaz derecede yüksek miktarda RAM tükettiğini görüyorlar. YouTuber Gregory McFadden, 64 GB birleşik belleğe sahip M1 Max işlemcili yeni 16 inç MacBook Pro’da macOS Denetim Merkezi’nin 26 GB RAM kullandığını gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı.

Ne yazık ki henüz bu bellek sızıntısını ortadan kaldıracak bir çözüm yok. Apple’ın bir sonraki macOS Monterey güncellemesinde bu sorunu gidermesi bekleniyor. Öte yandan macOS Monterey güncellemesinin bazı Mac bilgisayarları kullanılamaz hale getirdiği de bildiriliyor. Dolayısı ile hala sistemini yükseltmeyenlerin bir sonraki sürüme kadar beklemesi yararlarına olabilir.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz