Ana Sayfa Apple WhatsApp, kullanıcılara para dağıtmaya başladı!

WhatsApp, kullanıcılara para dağıtmaya başladı!

0

Mark Zuckerberg’in yeni şirketi Meta’nın altında faaliyet gösteren WhatsApp, 2020 Kasım ayında Hindistan’da Payments desteğini kullanıma açtı. Payments yani Ödemeler olarak geçen bu sistemde, kullanıcılar birbirlerine WhatsApp’ın mobil uygulaması üzerinden para gönderip alabiliyorlar.

Hindistanda’ki Google Pay, PhonePe, Paytm gibi dijital ödeme hizmetlerine rakip olması amaçlanan WhatsApp Payments beklenen rağbeti göremedi. Birbirleriyle para alışverişi yapacak olan kullanıcıları WhatsApp’a yönlendirmeyi kafasına koyan Meta (eski adıyla Facebook) çareyi Cashback özelliğinde aramaya başladı.

WhatsApp, para iadesi de yapacak

Bir çok kişinin severek kullandığı mesajlaşma platformu WhatsApp, Payments özelliğinin kullanımını teşvik etmek amacıyla WhatsApp’tan para gönderen kullanıcılara geri ödeme yapacak. Her işlem için 51 Hindistan Rupisi (6,49 TL) parayı gönderen kişinin hesabına iade edilecek.

WhatsApp Payments kullanarak 5 defa para gönderen bir kullanıcı, toplamda 255 Hindistan Rupisi (yaklaşık 32 TL) kadar ödeme aldı. 29 Ekim’de gerçekleştiği anlaşılan ödeme ve iade işleminin kanıtı niteliğindeki ekran görüntüsü WABetaInfo tarafından çevrim içi ortamda paylaşıldı.

WhatsApp’ın bu özelliği şu anda sadece Brezilya ve Hindistan’da aktif. Özellik 2018 yılında duyuruldu fakat hala yaygınlaşmadı. Şirket bu hizmeti Brezilya’da faaliyete sokarken ülkenin Merkez Bankası’nın engeline takılmıştı. Brezilya Merkez Bankası, Visa ve Mastercard’a uyarıda bulunarak WhatsApp Payments’i askıya almasını söylemişti.

Bunun sonucunda WhatsApp’ın para transferi özelliği ülkede geçici olarak durdurulmuştu. Ancak bundan kısa süre sonra şirket Merkez Bankası ile arasındaki krizi çözdü. Nisan 2021’de Payments, Brezilya’da resmi olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye ile beraber dünyanın geri kalanına ne zaman geleceği ise belirsizliğini koruyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz