Ana Sayfa Apple Apple, iOS 15.0.2 sürümünün imzalamasını durdurdu

Apple, iOS 15.0.2 sürümünün imzalamasını durdurdu

0

Geçtiğimiz günlerde iOS için yeni güncellemeler yayınlayan Apple, alışık olduğumuz gibi eski sürümlere dönmeyi durduruyor. Tamamen güvenlik odaklı yapılan bu hamle, yeni bir güncellemenin çıkmasından birkaç hafta sonra uygulanıyor. Son olarak iOS 15.1 güncellemesini yayınlayan Apple, şimdi de iOS 15.0.2 sürümünün imzalamasını durdurdu.

Üç hafta önce yayınlanan iOS 15.0.2 güncellemesi, çeşitli hataları düzeltmişti. Geçtiğimiz günlerde ise iOS 15.1 güncellemesi çıktı ve yine çeşitli iyileştirmelerle geldi. Şimdi ise Apple, yeni sürümü yayınlamasından birkaç hafta sonra iOS 15.0.2’nin imzalamasını durdurdu.

iOS 15.0.2’nin imzalaması durduruldu

iOS 15.0.2 güncellemesi, yeni özelliklerle gelmedi. Şirket bu güncellemeyle birlikte; bazı AirTag ve MagSafe birimlerinin iPhone Deri Cüzdanın uygulamaya bağlanamamasıyla ilgili bir sorunu giderdi. Ek olarak Mesajlar’dan kaydedilen fotoğrafların, kullanıcı kitaplıklarından kaybolmasına neden olan bir hata da ortadan kaldırıldı.

Geçtiğimiz hafta piyasaya çıkan iOS 15.1 güncellemesi ise, doğrulanabilir Covid-19 kartları için SharePlay ve Cüzdan desteği gibi birkaç özellik eklemesini kullanıcılara getirdi.

Yeni güncellemenin çıkması, eski sürüm için imzaların durdurulmasının habercisidir. Dolayısıyla iOS 15.1 ile birlikte kullanıcılar artık daha eski bir sürüme dönüş yapamayacak. Apple’ın yıllardır sürdürdüğü bu stratejisi, müşterilerin gizliliğini ve güvenliğini tehlikeye atacak saldırılardan korumak amacıyla uygulanıyor. Bu sayede kullanıcılar hem en güncel sürümde kalırken, hem de daha güvenli bir işletim sistemi deneyimine sahip oluyor.

iOS 15.2, geliştiricilere sunuldu

iOS 15.1 güncellemesini herkese açık olarak yayınlayan Apple, ayrıca geliştiriciler içinde iOS 15.2 beta güncellemesini kullanıma sundu. Yeni güncelleme; hassas verilere uygulama erişimini takip etmeye yarayan ‘Uygulama Gizlilik Raporu’ ve birkaç yeniliği daha beraberinde getiriyor.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz