Ana Sayfa Apple Netflix oyunlarına Apple’dan kötü haber!

Netflix oyunlarına Apple’dan kötü haber!

0

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Netflix, oyun sektörüne gireceğini açıkladı ve ardından da geçen hafta resmi olarak tüm dünyada erişime açıldı.

Şu an için yalnızca Android cihazlarda bulunan ve 5 farklı oyunu bulunan Netflix, oyunlarını yine Netflix üzerinden sunuyor. Ancak bu durum iOS cihazlar için geçerli olmayabilir.

Farklı bir yöntem ile yayınlanacak

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’ten Mark Gurman bir rapor yayınladı. Raporda Netflix’in tüm oyunlarını App Store aracılığıyla iOS’ta “tek tek” yayınlayacağını belirten bir kod gördüğünü iddia etti.

Yani Android’deki gibi oyunlar uygulama üzerinden indirilip oynanamayacak. Yine oyunları Netflix sayfasında göreceksiniz ancak indirmek istediğinizde oyunun kendi mağaza sayfası App Store’da açılacak ve oradan indireceksiniz.

Oyunlar şu anda Android cihazlarda da bu şekilde çalışıyor ancak Netflix, istediği zaman bu durumu değiştirebilme yetkisine sahip ki gelecekteki planı büyük bir ihtimalle bu. Ancak Apple böyle bir duruma izin vermiyor. Eğer Netflix oyunlarını iOS’a getirmeyi düşünüyorsa iki taraftan biri taviz vermek zorunda. Bu işin sonu Epic Games ile aralarında yaşananlar gibi daha büyük şeylere sebep olur mu, bunu da zaman gösterecek.

Şu an için oyunların iOS’a ne zaman geleceği belli değil ancak Netflix üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz