Ana Sayfa Apple Ticaret bakanlığından Apple’a büyük ceza!

Ticaret bakanlığından Apple’a büyük ceza!

0

Bir çok teknoloji devi, son zamanlarda aldığı cezalarla birlikte gündeme geliyor. Apple tarafı da bundan nasibini almış durumda. Ticaret bakanlığı reklam kurulu Apple’a ‘tüketiciyi aldatmaya yönelik’ girişiminden ötürü ceza kesti.

“Tüketiciyi aldatmaya yönelik reklam”

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Apple’a iPhone 12 reklamlarının tüketiciyi aldatmaya yönelik reklamlar olduğuna karar verdi. Bu karar doğrultusunda 457 bin 308 lira para cezası ve söz konusu reklamları durdurma cezası verdi. Bu reklamlar hem Apple Türkiye isimli YouTube kanalında hem de televizyonda gösteriliyordu.

Verilen bu ceza henüz Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’nun sitesinde duyurulmuş değil ancak kısa bir süre içerisinde oraya da eklenecektir. Eklenmesinin ardından da olay ile ilgili daha fazla ayrıntı öğrenebiliriz. Ayrıca Reklam Kurulu, Google’a da falcı reklamları sebebiyle bir ceza verdi.

Google’da 114 bin TL ‘medyum’ cezasına çarptırıldı

Ticaret Bakanlığı incelemeler neticesinde, belirtilen ifadelerin Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nin “Falcı, medyum, astrolog ve benzerleri tarafından verilen hizmet reklamları ile yasa dışı bahis ve kumar oyunlarının reklamları hiçbir şekilde yapılamaz” hükmüne aykırı olduğunu tespit etti.

“Medyum” kelimesi aratılarak ulaşılan bu reklamlar nedeniyle, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında 114 bin 326 lira idari para cezası verildi. Bununla beraber belirtilen reklamların durdurulması da kararlaştırıldı.

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz