Ana Sayfa Apple Apple, direksiyonsuz elektrikli otomobil için 2025’e ışık yaktı

Apple, direksiyonsuz elektrikli otomobil için 2025’e ışık yaktı

0

Bloomberg editörü Mark Gurman’a göre Apple ilk elektrikli otomobilinde kullanmayı planladığı işlemci üzerindeki temel çalışmaların büyük bir kısmını tamamladı.

Cupertinolu şirket tam otonom sürüş teknolojisine sahip elektrikli otomobilini 2025‘te piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yani daha önce planlanandan bir ila iki yıl erken.

Direksiyon olmayacak

Project Titan’ın şu anki hedefi direksiyon simidi olmayan bir otomobil sunmak. İç mekanın geniş olacağı söyleniyor. Koltuklar yanlara yerleştirilecek ve birbirlerine bakacak. Tıpkı Canoo’nun elektrikli minibüs prototiplerinde gördüğümüz gibi. Hatırlayacağınız üzere Apple bu yılın başlarında elektrikli araç girişimi Canoo‘yu satın alma görüşmelerinde bulunmuştu.

Otomobilin ön konsolunda iOS benzeri bir kullanıcı arayüzü ile çalışacak büyük, iPad tarzı bir dokunmatik ekrana yer verileceği belirtiliyor.

Bilgi-eğlence sistemi diğer Apple ürünleriyle entegre olacak. Şirketin araç için özel bir şarj kablosu geliştirme planı bulunmuyor. Yani otomobil halka açık hızlı şarj istasyonlarında kullanılan standartlara uyumlu olacak.

Peki siz Apple’ın bu arabası hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı eksik etmeyin..


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz