Ana Sayfa Apple Apple, ofise dönüş tarihini erteledi

Apple, ofise dönüş tarihini erteledi

0

ABD’de 80.000’den fazla çalışana sahip olan Apple, bir kez daha ofise dönüş tarihini erteledi. Perşembe günü CEO Tim Cook tarafından şirket çalışanlarına gönderilen bir bildiriye göre Apple ofislerine dönüş 1 Şubat 2021’den itibaren başlayacak.

Gelen haberlere göre şirket, 1 Şubat’tan itibaren ‘hibrit çalışma sistemi’ uygulamaya başlayacak. Apple personeli ilk ay boyunca haftada bir veya iki kez ofise gelecek. Mart ayında ise pazartesi, salı ve perşembe günleri ofisten, çarşamba ve cuma da evden çalışılacak. Buna ek olarak, ‘eğer gerekirse’ çalışanların ofise dört veya beş gün gelme ihtimalinin olacağı da açıklamalarda yer aldı.

Ayrıca Cook, çalışanların yılda dört hafta evden çalışma iznine sahip olacağını söyledi: “Daha fazla seyahat edebilmeniz, sevdiklerinizle vakit geçirebilmeniz veya biraz rahatlayabilmeniz için böyle bir karar aldık.”

Cook, hibrit çalışma sistemini ilk olarak geçtiğimiz haziran ayında duyurmuştu. O zaman yaptığı açıklamalarda ofise dönüşün eylül ayında olacağını belirtmişti. Ancak sonrasında bu plan önce ekim ayına, daha sonra da ocak ayına ertelenmişti. Dün gelen açıklamalarla da ofise dönüş tarihi bir kez daha ertelenerek şubat ayına itildi.

Diğer şirketler de ofise dönüş tarihlerini erteliyor

Daha önce de Facebook (yeni adıyla Meta) ve Microsoft ofise dönüş tarihlerini ertelediğini açıklamıştı. Bir başka dev şirket Amazon da ekim ayında yaptığı açıklamalarda çalışanlarının uzaktan çalışmasına izin vereceğini duyurmuştu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz