Ana Sayfa Apple Netflix’in Türkiye’ye büyük katkısı: 583 Milyon TL!

Netflix’in Türkiye’ye büyük katkısı: 583 Milyon TL!

0

Dünyaca ünlü yayın platformu Netflix, Türkiye pazarına 2016’da giriş yapmıştı. O günden bu yana şirket bir çok yapıma imzasını atmıştı. Hemen hemen her bölgede yapımlarını sürdüren Netflix, ülkemizde ilk olarak Hakan: Muhafız dizisi ile başladı. Çağatay Ulusoy ve Hazar Ergüçlü’nün başrollerini paylaştığı dizi, yeni Türk orijinal yapımlarının da önünü açtı.

2018’den günümüze Bir Başkadır, Rise of Empires: Ottoman, 50M2, Fatma, Aşk 101, Kağıttan Hayatlar, Atiye, Kin, Azizler, Beni Çok Sev, Kulüp, Geçen Yaz, Yarına Tek Bilet, Dokuz Kere Leyla gibi dizi ve filmler seyirci karşısına çıktı. Aynı zamanda Netflix Türkiye’nin şu anda çok sayıda yeni projesinin yolda olduğu açıklandı. Peki ya tüm bu yapımlar, ülkemiz ekonomisine ne kadar katkı sağladı?

Netflix, Türkiye’de 3 bin 300’den fazla kişiye istihdam sağladı

Dünya Gazetesi‘nden Selenay Yağcı’nın haberine göre, 10’un üzerinde yapımla birlikte Netflix, ülkemiz ekonomisine 582 milyon TL katkı sağladı. Bunun yanında 3 bin 300‘den fazla kişiye istihdam sağlandı. Şirket, gelecek dönemde de yatırımlarına devam edeceğini vurguladı.

Netflix, Kulüp (2021)

Kitap uyarlaması olan Netflix Türkiye yapımları, esinlendiği kitapların satışlarını da büyük ölçüde yükseltti. Ayrıca bu diziler, ülkemize turist çekme konusunda da büyük katkı sağladı. Ayvalık, Gaziantep, Bodrum, Bozcaada, Bursa, Foça, Sultanahmet Meydanı, Ayasofya, Kapalıçarşı ve Mimar Sinan Türbesi gibi pek çok bölge, ziyaretçi akınına uğradı.

Netflix’in yakında yayınlayacağı Türk dizi ve filmleri

Netflix Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, Türkiye’nin küresel ticaretine ve kültürel tanıtımına katkıda bulunduklarını belirtirken; yeni içerikler oluşturmaya devam edeceklerini ekledi. Mavili, ilerleyen süreçte yeni Türk yapımlarıyla içerik çeşitliliğini genişleteceklerini söyledi. Ayrıca şunları ekledi:

“Hayallerimizi gerçekleştirebilmek için çalışmalarımız hızlanacak. Bu ülkenin yetenekli ve yaratıcı ekiplerinin elinden, dünya çapında fenomen olacak Türk yapımları çıkarmak istiyoruz. Pera Palas’ta Gece Yarısı, Uysallar, Sıcak Kafa, Aşk Taktikleri, Erşan Kuneri, Kuş Uçuşu, Yakamoz S-245, Başka Bir Benlik, Aşıklar Bayramı ve adı henüz açıklanmayan Berkun Oya filmi dahil. Ancak bunlarla sınırlı olmayan, gelecek yılın başlarında duyurulacak çok sayıda başlığa imza atıyoruz.”

Netflix Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili

Netflix, Erşan Kuneri

Siz Netflix’in Türk yapımları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınız bizim için önemli…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz